Mai mult combustibil, mai mult spectacol (sperăm) în Formula 1 începând cu 2019

Federația Internaționala de Automobilism a precizat că va crește masa totală admisă a monoposturilor de Formula 1, fapt ce le va permite piloților să plece în curse cu mai mult combustibil. Aceasta este doar una dintre măsurile discutate de către liderii FIA într-o întrunire ce a avut loc marți la Paris.

Creșterea nivelului de combustibil va fi suficientă pentru a permite piloților să folosească motoarele la capacitate maximă permanent, se arată într-un comunicat de presă. Potrivit actualelor reglementări, cu monoposturi mai grele și consumând mai mult combustibil, datorită schimbărilor aerodinamice și adăugării halo, piloții sunt nevoiți să fie atenți la consumul de combustibil, spre dezamăgirea fanilor.

Chiar și motoarele sunt limitate în condițiile actuale, doar trei blocuri motor putând fi utilizate pe sezon. Echipele și-au exprimat îngrijorarea că le forjează prea mult, ceea ce le determină să le menajeze, fapt ce duce la lipsa de spectacol din unele curse. O altă măsură propusă a fost cea legată de separarea greutății mașinii de cea a pilotului, dar și ca acesta din urmă să poarte mănuși biometrice care să ajute echipajul medical în cazul în care are loc un accident grav.

Mai mult spectacol

Liberty Media, deținătoarea drepturile comerciale pentru competiție, spune că dorește să vadă o creștere a numărului de depășiri în curse. De asemenea, Liberty vrea ca mai multe echipe să aibă șanse la câștigarea curselor, nu doar cele trei favorite.

Formula 1 a prezentat și idea de motorizare pentru 2021. Vom avea tot un motor de 1,6 litri V6 turbo hibrid, așa cum este cel utilizat în prezent, dar fără sistemul de recuperare a energiei MGU-H. Deocamdată doar patru producători, Mercedes, Ferrari, Renault și Honda, livrează motoare pentru competiție.

În viitor însă, nume precum Aston Martin s-ar putea să intre în competiție ca producători de motoare. În schimb Ferrari au precizat de nenumărate ori că, dacă regulile se vor schimba în defavoarea lor, legendara echipă ar putea părăsi Formula 1 începând cu 2021.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By