McLaren, gata să scoată pe grila de start adevăratul monopost 2018

McLaren a recunoscut că mașina pe care au folosit-o în primele curse ale lui 2018 este de fapt o variantă îmbunătățită a modelului MCL32 de anul trecut. Adevărata mașină dedicată sezonului 2018 va fi folosită pentru prima dată la Grand Prix-ul Spaniei din luna mai.

Echipa britanică a decis târziu schimbarea motorizării de la Honda la Renault, fapt ce i-a determinat să facă unele schimbări de ultimă oră la design-ul mașinii, pentru a integra cu brio noul motor. Din acest motiv, mașina folosită în Australia, Bahrain, China și în următoarea cursă din Azerbaijan nu livrează încă performanțele și rezultatele dorite și propuse.

Totuși, cu ocazia primului Grand Prix din „sezonul european”, ce va avea loc la Barcelona în mai, Eric Boullier, team managerul McLaren, a declarat că echipa va pune pe grilă modelul 2018. Monopostul trebuia să ruleze încă de la cursa din Australia, însă anumite probleme legate de dezvoltare au amânat lansarea oficială a noului monopost în curse.

“Mașina 2018 o lansăm la Barcelona, și clar că sperăm să fie mașina pe care o visăm. Am ratat programul pe care l-am pregătit cu lansarea ei, mașina pe care o vom folosi la Barcelona fiind pregătită pentru lansare încă de la Melbourne. Acum folosim o mașină ușor evoluată față de cea din 2017, nu mașina nouă. Sperăm să nu dezamăgească” – Eric Boullier

Reprezentantul McLaren nu și-a setat niciun target pentru noul monopost.

“Nicio așteptare, nu avem nevoie de așa ceva. Sunt de destul de mult timp în Formula 1 să știu că tot ce ai de făcut este să te bucuri dacă ajungi pe podium și cam atât”, a concluzionat Boullier.

McLaren ocupă locul al patrulea în clasamentul constructorilor, reușind să termine în puncte la fiecare dintre cele trei Grand Prix-uri de până acum.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By