Cal Crutchlow, în fruntea clasamentului MotoGP înainte de cursa din Texas

Chiar dacă nu este pilotul favorit al multora dintre fani, Cal Crutchlow, la 32 de ani, este primul britanic care se află în fruntea clasamentului la clasa regină a competiției, fapt ce nu s-a mai întâmplat de acum 40 de ani.

Pe atunci, britanicul Barry Sheene era în fruntea clasamentului general. Următorul spectacol pe care piloții îl pun în scenă are loc chiar în acest weekend, pe celebrul circuit din Austin, Texas, Statele Unite ale Americii. Piloții se vor întrece de-a lungul a 20 de tururi a câte 4,83 de kilometri fiecare. Circuitul este presărat cu linii drepte lungi și viraje scurte, înaintea cărora frânele vor fi puse la încercare.

Lorenzo este cel care a setat recordul de viteză pe circuit, în 2017, când a reușit să ducă motocicleta până la 344,4 kilometri la oră. Victoria i-a aparținut însă lui Marquez și a lui Honda, așa cum spaniolul o face de 5 ani consecutiv. Înainte de cursă, clasamentul este dominat de Cal Crutchlow, care are 3 puncte în fața lui Dovizioso de la Ducati, 10 puncte în fața lui Johan Zarco și la 18 puncte în fața lui Marquez, ocupant al locului cinci.

“Putem să câștigăm acest campionat? Dacă nu aș crede că putem, atunci nu ar avea rost să mai concurăm? Va fi foarte, foarte dificil și sincer, probabil că nu vom putea. Producătorii mari au la dispoziție mult mai multe resurse decât avem noi, echipele independente, așa că ne-ar trebui ceva special ca să putem să reușim așa ceva” – Cal Crutchlow.

Dacă va putea Crutchlow să se apropie de performanța nesperat de bună pe care a realizat-o în Argentina sau nu, vom vedea cu toții în weekend-ul ce stă să înceapă. Calificările la clasa regină încep sâmbătă seara, la orele 22:10, ora României. Cursa propriu-zisă are loc 24 de ore mai târziu, duminică seara de la orele 22, ora României.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By