Imbatabil! Marquez reușește a șasea victorie consecutivă în Texas

Marc Marquez și-a păstrat intactă seria de victorii de pe circuitul american din Texas, reușind o cursă fără cusur duminică. Campionul mondial a dominat întrecerea de la start și până la final, terminând la distanță mare de locurile doi și trei, ocupate de Maverick Vinales și respectiv Andrea Iannone.

Pilotul Repsol Honda a rămas fără pole-position-ul pe care și l-a însușit sâmbătă, după o penalizare pe care a primit-o în Q2 în urma unui incident cu Maverick Vinales. Fapta l-a costat trei poziții pe grila de start, Marquez plecând de pe locul al patrulea. Spaniolul nu a stat însă mult acolo, reușind să-i depășească pe Zarco și Vinales la final de linie dreaptă, dar și pe Iannone în virajul 12 al turului întâi.

Pilotul Suzuki s-a ținut pentru o bună bucată de timp după Marquez, atacând de câteva ori poziția spaniolului, însă după câteva tururi de încercări eșuate, Marc a dispărut efectiv din câmpul vizual al piloților din spatele lui.

Nereușind să se țină după lider, atenția lui Iannone s-a axat pe cei doi piloți Yamaha din spatele lui, Vinales și Rossi. Pe Vinales, Iannone l-a putut ține în spatele său doar până la turul al șaptelea. Totuși, Iannone a reușit să îl “învingă” pe Rossi, finalizând pe podium în detrimentul Doctorului.

Pentru locul al cincilea, Cal Crutchlow s-a întrecut cu Johann Zarco, Andrea Dovizioso și Dani Pedrosa. În turul al optulea însă, britanicul a pierdut fața și a căzut, pierzând nu doar poziția din cursă, ci și cea de ocupant al locului întâi în campionatul piloților. Dovizioso a reușit să câștige bătălia pentru locul cinci, fapt ce l-a plasat pe primul loc în clasament, cu un punct în fața lui Marquez, înainte de prima cursă pe tărâm european din Spania.

Startul bun de sezon al lui Tito Rabat a continuat și la Austin, unde pilotul a terminat pe 8, în fața lui Jack Miller. Ultimul pilot care a terminat în puncte a fost Aleix Espargaro, reușind cea mai bună performanță pentru Aprilia în sezonul 2018.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By