IndyCar Alabama: Ploaia devine aliatul lui Josef Newgarden

IndyCar Alabama: Ploaia devine aliatul lui Josef Newgarden

Campionul en-titre Josef Newgarden și-a continuat idila cu Barber Motorsports Park, reușind cea de-a treia sa victorie pe traseul din Alabama în condiții excepționale.

Monopostul #1 s-a lansat din pole, etapa a patra fiind prima din acest an în care Honda a fost învinsă în calificări. Totuși, vremea și-a făcut de cap duminică și doar 22 de tururi au putut fi completate înainte ca ploaia să facă traseul impracticabil. Cu forțe proaspete ce au inclus și resetarea secundelor de push-to-pass, plutonul s-a dezlănțuit a doua zi și Newgarden părea desprins în învingător pe slick-uri. Tim Cindric a fost încă o dată la înălțime, chemându-l apoi pe campion la standuri pentru pneuri de ploaie încă de la primii stropi. Acesta a cules roadele pe final, când toți cei plecați pe o singură oprire n-au mai putut rezista fără schimb odată cu întețirea ploii, marea victimă fiind Sebastien Bourdais.

Newgarden a revenit astfel în frunte și, deși pneurile sale nu mai erau într-o stare prea bună, a avut destul avans pentru a nu fi prins de către Ryan Hunter-Reay. În urma liderului propulsat de Chevrolet au sosit șapte monoposturi motorizate de Honda, pe 3 și 4 fiind iarăși bine clasați echipierii SPM, James Hinchcliffe și debutantul Robert Wickens. Bourdais a rezistat pe 5 la photo finish în fața lui Scott Dixon, în timp ce Penske nu a putut celebra rezultate solide pentru foștii campioni ai seriei, Simon Pagenaud (P9) și Will Power (abandon). Cel mai rapid tur a fost înregistrat de tânărul Zachary Claman de Melo, autor al unei faze memorabile în duelul purtat cu colegul de generație Spencer Pigot.

În calendarul IndyCar urmează tradiționala ”tabără de mai” de la Indianapolis, peste trei săptămâni având loc etapa pe varianta virajată. Josef Newgarden vine din postura de lider la general, cu 13 puncte avans față de fostul ocupant al primei poziții, Alexander Rossi, clasat abia pe 11 în Alabama.