PitStops prezintă: locuri de dat cu kartul!

ODATĂ CU VENIREA SOARELUI ȘI A TEMPERATURILOR PRIETENOASE, AVEM ȘI MAI MULTE OPȚIUNI DE DISTRACȚIE ÎN AER LIBER. IAR PENTRU CEI CARE PUN DESEORI „COMPETIȚIE” ȘI „PATRU ROȚI” ÎN ACEEAȘI PROPOZIȚIE, FIE ÎNTR-O CONVERSAȚIE OBIȘNUITĂ, FIE PE O LISTĂ DE DORINȚE, KARTINGUL E O FOARTE BUNĂ OPȚIUNE. HAI SĂ VEDEM UNDE NE „DĂM”.

AmcKart (București)

Singura opțiune rămasă în zona capitalei o reprezintă AmcKart, după ce toate pistele acoperite s-au închis, rând pe rând. Printre cele mai vechi circuite de karting “profi” din România, pista de la ieșirea din Pipera către Tunari are o lungime de 1,24 km și o lățime între 8 și 10 m. Pista dispune de certificare națională și internațională și este prevăzută cu nocturnă, padocuri și tribune pentru până la 500 de spectatori. Pentru rezervări, se recomandă apel telefonic sau e-mail.

DNCB nr. 5A

Luni – duminică, de la 10

Tarife:

Kart 4 cp – 50 ron/ 10 min
Kart 6,5 cp – 50 ron/ 10 min
Kart 13 cp – 70 ron / 10 min
Kart 2 locuri 9 cp – 75 ron/ 10 min

Prejmer Circuit (Prejmer)

O altă opțiune de primă clasă la noi în țară o reprezintă circuitul de la Prejmer. Acesta se laudă cu aceleași certificări din partea forului național și a celui internațional. Dimensiunile sunt și ele aproape aceleași precum la AmcKart: 1,25 km lungime, 8-10 m lățime. Diferențele apar la oferta de închirieri. Fiind vorba despre un circuit multi-disciplinar (auto, moto, kart), nu de unul specializat pe karting, la Prejmer aveți la dispoziție un singur model de kart pentru închiriere. Din nou, este recomandabil să sunați sau să trimiteți un e-mail pentru rezervări, mai ales că în cursul săptămânii accesul este permis numai cu programare.

DN 11, km 16,2

Luni – duminică, 10-19

Tarife:

Kart 15 cp – 60 ron/ 10 min

Speed Park (Bacău)

Circuitul din Bacău este, din nou, unul de nivel profesionist, unde se aleargă etape din Campionatul Național de Karting (varianta FRK, pentru că varianta FRAS se organizează numai la AmcKart și Prejmer). Are o lungime de 1,45 km și aceeași lățime regulamentară, între 8 și 10 metri. Avantajele complexului Speed Park, dincolo de faptul că dispune de spațiu de cazare și restaurant, sunt ofertele speciale pentru grupuri și bonusurile de minute gratuite la închirieri mai îndelungate.

Str. Chimiei 12

Luni – duminică, 8-20

Tarife:

Luni – joi 35 ron/ 10 min, apoi 3,5 ron minutul

Vineri – duminică 39 ron/ 10 min, apoi 3,9 ron minutul

Skat Kart (Târgu Secuiesc)

Ultima propunere “profi” din această listă, circuitul Skat Kart este tot unul cu omologare națională și internațională, modernizat acum câțiva ani. Lungimea traseului este de 1,43 km, iar lățimea pistei este de 8-10 m. Din păcate, circuitul nu dispune de un site oficial, ci doar de o pagină de Facebook, așa că nu am putut afla mai mult decât un tarif simplu.

Str. Poligonului 12

Luni – vineri, 9-13 14-18

Sâmbătă – duminică, 9-19

Tarife:

60 ron/ 10 min

Oszi Go Kart (Cluj-Napoca)

Amenajat în parcarea centrului comercial VIVO (ex Polus), circuitul oferit de Oszi Go Kart nu se poate lăuda cu certificări și omologări, dar asta nu înseamnă că nu poate fi o bună variantă de distracție în aer liber pentru cei aflați în zona Clujului. Lungimea traseului este de 350 de metri, cu o lățime minimă de 4 metri, iar varietatea de karturi puse la dispoziția doritorilor, toate cu motoare Honda, este decentă. Oszi Go Kart oferă tarife speciale pentru grupuri, precum și o terasă pentru spectatori sau pentru momentele de pauză.

Polus Center intrarea 4, Str. Avram Iancu 492-500

Luni – duminică, 10-22

Tarife:

Kart 6 cp/ 9,5 cp – 20 ron/ 4 min, 30 ron/ 8 min, 85 ron/ 30 min

Red Motor (Timișoara)

OK, am zis că oferim variante de distracție în aer liber, iar acest circuit este indoor. Dar trebuie să trișăm puțin, pentru că, din păcate, opțiunile sunt mai puține decât ne-am dori. Acest kartodrom din Timișoara este desenat în interiorul unei hale de 6000 de metri pătrați, are o lungime de 720 m și două linii drepte, cea mai lungă de 60 m. Karturile au 13 cai putere, iar sistemul de tarifare este unul interesant, fiind oferite abonamente și pachet de grup.

Str. Bujorilor 160

Marți – sâmbătă, 17-24

Duminică, 10-14 (copii) 14-23

Tarife:

45 ron/ cursă 10 min

55 ron/ calificări 3 min + cursă 9 min

Drift Karting (Craiova)

Tot la categoria “trișăm pentru că asta e trista situație”, strecurăm și o pistă indoor din Craiova. Din păcate, deoarece este din nou vorba despre un circuit fără pagină web, singurul detaliu pe care l-am mai găsit, dincolo de tarife și program, este că se află în incinta fostei Regii de Tutun.

Bvd. Dacia 195

Vineri-duminică, 13-19

Tarife:

20 ron/ 12 min


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By