Vettel, neimpresionat de noile schimbări de reguli impuse în ultima perioadă

Vettel, neimpresionat de noile schimbări de reguli impuse în ultima perioadă

Sebastian Vettel spune că noile schimbări constante de reguli din Formula 1 sunt “ca și când ai călători până în America și ai schimba direcția de 100 de ori.”

La început de lună mai, Federația a anunțat noi reguli privind pachetul aerodinamic de pe monoposturi, pentru sezonul viitor, reguli menite să sporească posibilitățile de depășire pentru piloți. Aceste măsuri includ un model simplificat al aripii față, cu o deschidere mai largă, frâne pe roțile din față fără acele aripioare existente în prezent și o aripă spate mai mare și mai joasă.

Totodată, FIA a precizat că noile reguli ar încetini un monopost cu până la 1,5 secunde pe tur, toate acestea la doar doi ani după ce același corp de conducere a introdus reguli implementate cu scopul de a crește vitezele mașinilor.

“Situația mi se pare puțin comică. În 2009 am zis să lăsăm deoparte aerodinamica și să ne focusăm pe întrecere, și așa mai departe. Nu cred că s-au schimbat prea multe. Apoi am zis că mașinile sunt prea încete, deci am decis să mai adăugăm niște elemente aerodinamice, să le facem mai mari, mai spectaculoase. Acum, vrem să le facem din noi mai încete. E ca și când ai vrea să călătorești în America și ai schimba direcția de 100 de ori”, este de părere Vettel.