Formula 1 VIDEO: Grosjean, penalizat pentru manevra din primul tur de la Barcelona

Romain Grosjean a fost penalizat cu trei locuri pe grila de start de la Monaco, după ce a cauzat o coliziune în lanț în primul tur de cursă din Marele Premiu al Spaniei, fapt ce a dus la abandonul a doi piloți. Stewarzii de cursă nu au fost de acord cu manevra pe care Grosjean a făcut-o în momentul în care a început să se învârtă pe pistă.

Francezul a pierdut spatele mașinii la ieșirea din virajul al treilea, fapt cauzat, crede acesta, de o pernă de aer venită din partea coechipierului său de la Haas, Kevin Magnussen. Când a început să se învârtă pe pistă, Grosjean a apăsat tare accelerația, întorcând mașina și mai mult și ieșind cu ea în mijlocul pistei.

Chiar dacă majoritatea piloților au trecut cu bine de zona afectată și au evitat accidentarea, nu la fel de norocoși au fost și Nico Hülkenberg și Pierre Gasly, amândoi piloții lovind mașina lui Grosjean și fiind nevoiți să abandoneze la câteva zeci de secunde după startul cursei. Incidentul a fost urmat de intervenția Safety Car-ului și de o investigație a stewarzilor.

Grosjean a fost penalizat cu trei locuri pe grila de start de la Monaco, dar și cu două puncte de penalizare adăugate pe licența sa de pilot. Stewarzii sunt de părere că decizia pilotului de a apăsa accelerația în timpul rotirii a fost una greșită.

Grosjean și-a apărat decizia din acel moment în fața stewarzilor, susținând că a simțit că mașina se îndrepta spre mijlocul pistei și că a apăsat accelerația pentru a încerca să treacă repede pista, nu să rămână în mijloc și să fie lovit de restul mașinilor. Stewarzii au decis însă împotriva lui.

“După o analiză a clipului incidentului, stewarzii au observat că mașina s-a poziționat pe partea stângă a pistei, fiind aproape complet în afara pistei, moment în care pilotul a decis să revină pe pistă și să o traverseze”, se arată în punctul de vedere al stewarzilor.

Nivelul ridicat de fum cauzat de roțile spate ale monopostului Haas a fost de asemenea un factor de risc, cauzând o vizibilitate redusă în timpul accidentului. Grosjean a declarat că nu a putut face absolut nimic pentru a evita coliziunea cu cei doi piloți pe care i-a scos din cursă.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By