Leclerc învață de la Alonso, în urma duelului pentru puncte de la Barcelona

Bătălia pentru puncte contra lui Fernando Alonso l-a ajutat pe Charles Leclerc să învețe câteva lucruri importante după disputa de pe circuitul spaniol dintre francez și dublul campion mondial.

Leclerc a câștigat un punct după cursa din Barcelona, fiind a doua oară în sezonul actual când acesta reușește să adune puncte pentru echipa Sauber, după un meritat loc 10 la final de cursă. Întrecerea s-a dovedit a fi una cu mult spor pentru tânărul pilot, mai ales pentru că, din nou, acesta s-a luptat cu Fernando Alonso, unul dintre cei mai buni piloți de pe grilă. Leclerc a reușit performanța de a-l ține în spatele său pe spaniol pentru câteva tururi, după care a fost într-un final depășit de pilotul Renault.

“E mereu o onoare pentru mine să mă lupt cu un asemenea nume al Formulei 1. Învăț de două ori mai multe chestii decât aș face-o dacă aș lupta împotriva altor piloți, așa că m-am simțit grozav. Cât timp ai casca pe cap, nu te gândești că te bați cu Fernando Alonso. Când își pun căștile, toți piloții sunt la fel pentru mine. A fost dificil să îl țin pe Alonso în spatele meu. Am avut partea stânga față distrusă, am prins resturi de pe pistă, tot ce era mai rău. A fost greu de tot”, a explicat Leclerc.

Chiar dacă pilotul din Monaco recunoaște că Sauber nu sunt foarte departe de top 10, acesta spune că performanțele au depășit chiar și așteptările echipei.

“Sunt puțin confuz, să fiu sincer. Am profitat de toate oportunitățile, am avut și câteva accidente, dar cred că nu suntem nici prea departe de puncte oricum. Mă așteptam să fie greu să intrăm în puncte, asta e clar. Sperăm să ne înșelăm și cu așteptările pentru Monaco!” a glumit pilotul Sauber.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By