VIDEO: Viața unui pilot de Formula 2, salvată de halo-ul de pe monopostul său

Pilotul de Formula 2 Tadasuke Makino din Japonia este de părere că noul dispozitiv halo, care are ca scop protejarea cât mai bună a capetelor piloților, i-a salvat viața în cursa de pe circuitul din Barcelona de duminică.

Pilotul a scăpat nevătămat după ce monopostul pilotat de conaționalul său Nirei Fukuzumi a ajuns deasupra mașinii sale. Monopostul a căzut pe cockpit-ul lui Makino, roata din stânga spate izbindu-se violent de caroserie, iar mai apoi de halo. Confecționat din titaniu, halo-ul a protejat cu brio capul japonezului.


Makino a declarat pentru Motorsport.com că dacă nu ar fi fost halo-ul acolo, roata l-ar fi lovit cu siguranță în cap, motiv pentru care crede că dispozitivul i-a salvat viața. Charlie Whiting, director de cursă la FIA, a spus că pilotul japonez este primul beneficiar direct al implementării sistemului de protecție halo, criticat pentru modul în care arată înainte de startul sezonului.

“O să anchetăm incidentul pentru că, după fotografiile pe care le-am văzut, dar și după accident în sine, arată de parcă ar fi putut să se termine mult mai rău dacă nu era acel halo acolo. Când te uiți la urmele lăsate de roată, unde acestea se termină pe caroserie și încep pe halo, chiar acolo am testat cel mai dur halo-ul, cu acele greutăți echivalente cu autobuzele cu două etaje. Chiar dacă poate că nu i-a salvat viața pilotului, fără halo am fi putut avea parte de o accidentare extrem de urâtă” – Charlie Whiting, race director FIA.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By