FIA testează noi stopuri care ar putea fi montate pe monoposturi începând cu 2019

Federația Internațională de Automobilism a testat o serie nouă de stopuri montate pe lateralele spoilerului spate al mașinilor de Formula 1, pe un monopost Mercedes în timpul testelor din Barcelona. Noul sistem va fi implementat pentru a spori vizibilitatea piloților în condiții de ploaie.

Noile stopuri arată similar cu cele folosite în WEC (World Endurance Championship / Campionatul Mondial de Anduranță) ideea fiind de asemenea extrem de apropiată de cea propusă în trecut de consultantul Chris Beatty. Acesta a propus lumini multicolore care să se schimbe în funcție de condițiile de cursă, cum ar fi gablen pentru atenționări sau abastru pentru steaguri albastre. Sistemul testat pe monopostul Mercedes a fost de culoare roșie.

Noile lumini de pe spatele monoposturilor ar spori vizibilitatea în condiții de ploaie. Actualul stop montat deasupra țevii de eșapament se aprinde și se stinge intermitent atunci când condițiile meteo o impun, fapt ce îi ajută pe piloții din spate să vadă mai bine mașina din fața lor.

Noul model de stop ar putea de asemenea îmbunătății vizibilitatea redusă din cauza sistemului halo. Actualul sistem cu o singură sursă de lumină e vulnerabil din cauza barei din centrul halo-ului, care poate bloca vizibilitatea pilotului spre stopul din mijlocul monopostului. Cu două lumini în plus instalate pe spoilerul spate, vizibilitatea va fi garantat mai bună și deci pilotul va vedea cel puțin una din cele trei lumini.

Designul ar putea fi implementat chiar din 2019. Dacă vor fi propuse ca norme de siguranță, FIA ar putea trece direct peste votul birocratic și le-ar putea implementa ca regulă organică începând cu sezonul competițional viitor.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By