Hamilton: “Ricciardo va fi greu de bătut la Monaco”

Noul monopost RBR a lui Daniel Ricciardo va fi ideală pentru străduțele înguste ale circuitului din Monaco, acolo unde are loc următorul Mare Premiu de Formula 1, este de părere campionul mondial Lewis Hamilton.

Ricci va fi foarte greu de învins în noul monopost Red Bull pe circuitul său favorit de Formula 1 de la Monaco. Echipa a adus îmbunătățiri la mașină, care s-au văzut deja în cursa din Spania de acum 9 zile. Adaosul de putere pe care Red Bull l-a reușit la Barcelona l-a impresionat pe Hamilton.

“În Spania, Ricciardo a fost mul mai rapid pe ultimul sector. O să fie foarte rapid la Monaco, și foarte greu de bătut” – Lewis Hamilton.

Australianul a terminat al cincilea la Barcelona, în timp ce coechipierul său Max Verstappen a reușit să urce pe podium, terminând cursa pe locul al treilea. Bottas, coechipierul lui Hamilton a fost de acord cu predicția făcută de deținătorul titlului mondial.

“Red Bull au fost foarte rapizi pe ultimul sector, cel plin de viraje strânse. La Monaco avem de-a face aproape complet cu asemenea sectoare” – Valtteri Bottas.

Ricciardo, aproape victorios în 2016 la Monaco, dar nereușind să câștige Marele Premiu din cauza unei erori de la boxe, spune că viteza bună de care mașina sa a dat dovadă în virajele strânse din Barcelona este un motivator important înainte de Monaco.

“Partea încurajatoare la Barcelona a fost faptul că am reușit timpi buni pe sectorul al treilea, care se aseamănă cel mai tare cu Monaco, așa că sperăm să facem o cursă bună acolo. Sper să îmi iau oarecum revanșa” – Daniel Ricciardo.

În ciuda dezamăgirilor pe care le-a trăit la Monaco în trecut, cursa rămâne favorita pilotului de 28 de ani.

“Aici ai parte de cea mai multă adrenalină și ești cel mai înfierbântat. Circuitul e demențial. E nebunie curată să te gândești că pilotăm pe străzi, atât de aproape de ziduri. Îmi place la nebunie atmosfera, totul e așa de intens și riscul, dar și răsplata sunt cele mai bune din întreg sezonul” – a concluzionat Ricciardo.

Virajele 12, 13 și 14 sunt cele mai electrizante, crede Ricci, care momentan ocupă poziția a cincea în clasamentul piloților. Red Bull se află pe locul trei în clasamentul constructorilor, după Mercedes și Ferrari.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By