Mercedes, departe de a fi încrezători înainte de Marele Premiu al Principatului Monaco

Cei de la Mercedes sunt neliniștiți cu privire la competitivitatea pe care o vor avea de înfruntat în acest weekend la Monaco din partea celor de la Red Bull și Ferrari.

După o revenire bună în urma primelor câteva curse nefaste din campionat, Lewis Hamilton și Valtteri Bottas se pregătesc de o cu totul altă formă de încercare la Monaco. Virajele de pe unul dintre cele mai faimoase circuite de Formula 1 nu vor avantaja deloc monoposturile Mercedes, echipa fiind înfrântă categoric acum un an pe circuitul din principat, atunci când Sebastian Vettel de la Ferrari ieșea victorios, urmat de Kimi Raikkonen și Daniel Ricciardo.

“Suntem foarte îngrijorați. În ultimii ani am observat că avem circuite pe care mergem perfect, dar și circuite pe care mergem prost. De exemplu Monaco, Singapore și Budapesta au fost circuite unde am evoluat slab anul trecut. E o încercare dificilă. De ce nu merg mașinile noastre mai repede în virajele din Monaco? Încă nu știm asta” – Toto Wolff, team principal la Mercedes.

Hamilton a reușit două victorii consecutive în ultimele două Mari Premii, fiind la 17 puncte în fața lui Vettel, locul doi în campionatul piloților. Britanicul este însă conștient că va avea de câștigat o bătălie aproape imposibilă, pentru a reuși un hat-trick duminică.

“Monaco va fi o întrecere serioasă. Red Bull vor fi rapizi și greu de bătut. Mașinile lor sunt rapide și au mai multă forță de apăsare, așa că va fi interesant să vedem dacă îi putem ajunge. Știm că vom avea probabil un weekend greu, știm că ceilalți pot fi mai rapizi ca noi, dar orice am avea de înfruntat, vom lupta până la capăt. Câteodată câștigi puncte multe chiar și în cursele pe care nu le câștigi. O să ne axăm pe a câștiga cât mai multe puncte, chiar dacă suntem rapizi sau nu” – Lewis Hamilton.

Britanicul a mai declarat reporterilor că se așteaptă să doarmă ca un bebeluș după performanța grozavă de la Barcelona, acolo unde a arătat că poate câștiga fără probleme și nu cu ajutor din afară, așa cum s-a întâmplat la Baku.

“E cel mai frumos sentiment să reușești o asemenea performanță. Să câștigi convingător, cei care câștigă vor să o facă așa tot timpul, să nu existe îndoieli. Nu toate victoriile sunt la fel de grozave ca cea din Spania”, a concluzionat Hamilton.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By