Președintele FIA: “Tehnologiile hibrid implementate în 2014 nu s-au dovedit a fi ceea ce doreau fanii Formula 1”

Perioada cu tehnologie hibrid care a început în 2014 în Marele Circ a mers puțin prea departe și nu a fost tocmai ceea ce se aștepta inițial, este de părere președintele FIA, Jean Todt.

Actualele reguli pentru motoare au fost implementate cu gândul de a scoate în evidență tehnologiile moderne ale producătorilor F1, relevante pentru industria auto clasică, însă dezvoltarea acestora a fost una dificilă pentru producători. Modelul V6 al celor de la Mercedes a fost net superior față de restul competitorilor, în ultimele 4 sezoane.

În timp ce Formula 1 și cei care guvernează sportul se pregătesc să finalizeze regulile pentru următoarea generatie de propulsoare, Todt insistă că viitoarea platformă va rămâne fără costisitorul element MGU-H.

“Cred că am avut de învățat cât de mult am putut din actualul regulament și vom încerca să facem lucrurile mai simple. Motorul actual este o piesă de artă, dar am înțeles că nu este pe placul fanilor. Nu e ceea ce se așteptau fanii de la acest motor. Nu e ceva absolut necesar pentru un campionat bun, competitiv. Trebuie să învățăm din chestiile astea și să venim cu ceva mult mai simplificat” – Jean Todt, președintele FIA.

Todt spune totodată că la baza sportului cu motor trebuie să rămână o componentă experimentală.

“Sportul cu motor trebuie să fie jumătate spectacol, jumătate tehnică. Trebuie să conțină un laborator pentru producători, pentru echipe, un laborator de care să se folosească mai apoi și cei care construiesc mașinile normale, pe care le vedem pe șosele. Dacă lumea crede că totul a mers o idee prea departe, trebuie să ne pregătim să facem un pas în spate. Cred că motorul va fi mult mai eficient pe viitor chiar și fără elementul MGU-H”, a mai adăugat Todt.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By