Toro Rosso și Honda își doresc un pilot japonez la echipa de Formula 1

Producătorul Honda și echipa Toro Rosso care concurează cu motorizare japoneză și-au exprimat dorința de a avea un pilot japonez care să concureze pentru ei în viitorul apropiat.

Ca parte a colaborării dintre Toro Rosso și Honda, care a început odată cu startul acestui sezon, amândouă părțile își doresc un pilot japonez în grilă. Honda susține în momentul actual doi piloți care concurează în formulele inferioare, mai exact pe Nirei Fukuzumi și Tadasuke Makino din Formula 2.

Viitoarea grilă pentru 2019 rămâne un mare semn de întrebare deocamdată, atât la Toro Rosso, cât și la Red Bull. Viitorul lui Ricciardo e nesigur, în timp ce Carlos Sainz nu știe dacă va merge sau nu la Red Bull după ce îi expiră contractul cu Reanult. Ipotetic, acest lucru i-ar putea catapulta pe Pierre Gasly sau Brendon Hartley ca piloți principali după 2018. După performanțele actuale ale lui Gasly, s-ar putea totuși să rămână un loc liber la Toro Rosso.

“Da, are legătură cu Honda și ne dorim să avem un pilot japonez la echipă. De el depinde până la urmă, trebuie să facă o treabă bună, după care vom vedea ce și cum” – Franz Tost, team principal la Toro Rosso, întrebat dacă Fukuzumi e unul dintre piloții luați în vizor pentru Toro Rosso în 2019.

“E important pentru Honda să popularizeze Formula 1 și sportul cu motor în general în Japonia. Trebuie neapărat să avem un pilot de F1. Piloții din Formula 2 se luptă pentru titlu, pentru că le trebuie licență înainte de toate” – Masashi Yamamoto, șef Honda.

Fukuzumi figurează ca și sportiv Red Bull, chiar dacă nu este oficial unul dintre piloții juniori ai formației. Japonezul are deocamdată doar un punct în campionatul din Formula 2, cu 3 mai puține decât Makino, iar ca să fie eligibil pentru Formula 1 ar trebui să reușească cel puțin un loc patru la final de campionat.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By