Jorge Lorenzo coechipier cu Marc Marquez la Repsol Honda din 2019

Lorenzo şi Honda au bătut palma pe un contract de o durată de doi ani, începând cu sezonul 2019 de MotoGP astfel formând un adevărat dream team împreună cu Marc Marquez.

După ce recent Honda a dezvăluit faptul că renunţă la serviciile lui Dani Pedrosa odată cu încheierea actualului contract anul acesta, echipa japoneză dă o lovitură de imagine şi anunţă semnarea unui contract de doi ani cu fostul campion mondial Jorge Lorenzo. Valoarea acestui contract este estimat undeva la 4 mil. de euro pe an.

Lorenzo a câştigat 3 titluri mondiale la clasa MotoGP, toate cu Yamaha, ulterior având însă un sezon foarte slab alături de echipa Ducati anul trecut. Mutarea aceasta vine chiar după prima victorie a spaniolului, una dominantă cu Ducati în Italia duminica trecută.  Chiar şi aşa, Jorge a avut un sezon mediocru, fiind surclasat de coechipierul său Andrea Dovizioso şi în acest an.

Înainte ca această mutare să se fi materializat, Lorenzo a purtat negocieri şi cu Yamaha pentru un loc în 2019. Johan Zarco a ales KTM, Dovizioso a prelungit contractul cu Ducati. Se pare însă că această echipă satelit pentru Yamaha sponsorizată de Petronas şi Monster se poate încă realiza, dar fără Jorge Lorenzo.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By