Lewis Hamilton dezvăluie cum a reușit să câștige de atâtea ori în Canada

Pilotul Mercedes, Lewis Hamilton, este de părere că încrederea și convingerea de sine sunt cele mai importante pentru succesul pe care britanicul l-a înregistrat la Marele Premiu al Canadei.

Înainte de cursa de duminică, pilotul Mercedes conduce în clasamentul piloților cu 14 puncte avantaj, sperând să și-l mențină pe un circuit pe care a avut mereu de câștigat. Hamilton a reușit 6 victorii din 10 participări pe circuitul Gilles-Villeneuve, dintre care ultimele trei fiind consecutive.

De patru ori campion mondial, Hamilton nu a terminat niciodată mai jos de poziția trei la Montreal, niciodată mai în spate decât coechipierul său și nu s-a calificat niciodată în urma acestuia decât în 2014, când Nico Rosberg a reușit să îl întreacă pe grila de start. Canada este locul în care Hamilton a câștigat pentru prima dată un Mare Premiu de Formula 1, pilotul spunând că circuitul extrem de solicitant pentru motor este ideal pentru stilul său agresiv de pilotaj.

“Fiecare pilot are puterile și slăbiciunile lui. Sunt 21 de circuite și e clar că nu ai cum să fi perfect pe fiecare dintre ele. Pe unele te vei simți mai bine decât pe altele. Acest circuit a fost unul foarte bun pentru mine mereu. Am fost mereu agresiv aici, mergând foarte aproape de zid. Aici trebuie să dai din tine toată încrederea pe care ți-o porți. A fost mereu un circuit grozav. Nu e un circuit greu, dar e cel pe care îl iubesc din totdeauna. Sunt fericit să mă aflu aici. Montreal e un oraș grozav, mereu pregătit de cursă, cu istorie în Formula 1” – Lewis Hamilton.

Hamilton speră că forma bună în care se află îl va ajuta la Montreal să depășească avantajul pe care rivalii de la Ferrari și Red Bull îl vor avea datorită noilor upgrade-uri la motoare. Și Mercedes erau programați să își instaleze noile propulsoare îmbunătățite, dar au fost nevoiți să amâne acest lucru din cauza unor probleme legate de calitate.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By