Lui Lando Norris i se pregătește debutul în Formula 1

Cei de la McLaren au lăsat ușa deschisă pentru pilotul de rezervă Lando Norris care, la doar 18 ani, ar putea deveni cel mai tânăr pilot de Formula 1 din istoria Angliei.

După Marele Premiu al Canadei, informația inițială era că lui Norris i s-ar fi propus să concureze pentru Toro Rosso, echipa satelit a celor de la Red Bull, pentru restul curselor din 2018. McLaren au blocat mutarea tânărului pilot, deoarece Toro Rosso doreau o colaborare care să se extindă cel puțin până în 2019.

Cum planurile echipei britanice pentru anul viitor nu sunt încă făcute, Norris ar putea concura într-un final pentru echipa mare la care deocamdată e doar pilot de rezervă. Norris rămâne în cărți și datorită faptului că Alonso, în vârstă de 37 de ani, s-ar putea să părăsească echipa și competiția după 2018.

Zak Brown, liderul formației McLaren, încă îl vede pe Norris ca pe un începător și așteaptă ca acesta să mai adune experiență, înainte de a-i da pe mână un monopost de Formula 1.

“Dacă se va ivi o oportunitate pentru Lando, atunci cu siguranță o vom lua în calcul. Lando e pilot McLaren. Are un viitor frumos aici, așa că nu avem niciun interes să-l lăsăm să plece la o altă echipă pe termen lung” – Zak Brown, CEO McLaren.

Lando Norris este deja supranumit “noul Lewis Hamilton” după evoluția fulminantă pe care a reușit-o anul trecut în Formula 3. Adolescentul este în vârful clasamentului în Formula 2, având 27 de puncte în fața locului secund și contabilizând deja o victorie grozavă în Bahrain.

Norris este deci un pilot valoros în visteria McLaren, însă chiar dacă tânărul și-a dovedit deja talentul de nenumărate ori, cei de la echipă se tem să nu îi impună mai multe responsabilități decât ar putea duce. Cei de la Toro Rosso erau interesați să-l înlocuiască pe Brendon Hartley, neo-zeelandezul care nu a avut parte decât de curse dezastruoase în acest sezon. Hartley a stat o noapte la spital după acroșajul violent dintre el și Lance Stroll din cadrul cursei din Montreal.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By