E OFICIAL! Red Bull și Honda se aliază pentru 2019 și 2020

E OFICIAL! Red Bull și Honda se aliază pentru 2019 și 2020

Red Bull și Honda au decis să bată palma și să semneze un contract pe doi ani pentru motorizare, anunțul venind chiar înainte de Marele Premiu al Franței.

După ce s-au arătat nemulțumiți de cum merg motoarele Renault, în timp ce Honda a performat din ce în ce mai bine, Red Bull Racing a decis să anunțe trecerea la motorizarea japoneză începând cu 2019. Deocamdată, colaborarea a fost încheiată pentru doi ani, adică până la finalul perioadei cu reglementările actuale privind motorizarea.

“Am rămas impresionați de loialitatea pe care Honda a arătat-o pentru Formula 1, de pașii rapizi pe care i-au făcut cu echipa noastră secundă Toro Rosso și de ambiția lor. Contractul înseamnă startul unei noi ere pentru Red Bull, motorizarea nouă urmând să ne ajute nu doar să câștigăm Mari Premii, ci și campionate” – Christian Horner, team principal la Red Bull.

Honda va fi furnizorul de propulsoare a două echipe, în premieră de la reintrarea manufactorului japonez în circuitul Formulei 1 din 2015, pe când pregăteau motoare pentru McLaren. Honda lucrau de ceva timp la extinderea fabricii din Milton Keynes din Marea Britanie, astfel că producătorul va putea livra fără probleme motoare atât celor de la Red Bull, cât și celor de la Toro Rosso începând cu 2019. Cele două echipe vor merge cu motoare cu specificații identice.

“Să ai două echipe înseamnă să poți colecta două seturi de date într-o singură cursă, ceea ce e foarte important. Colaborarea cu cele două echipe ne va permite să lucrăm mai bine spre țelul nostru principal, câștigarea de campionate cu motoarele Honda” – Takahiro Hachigo, președinte și director Honda Motor Co., Ltd.

Decizia Red Bull de a lucra cu cei de la Honda vine după o colaborare de 12 sezoane cu Renault, în urma căreia echipa a câștigat 57 de Mari Premii, 4 campionate mondiale ale piloților și tot 4 ale constructorilor.

“Am luat mereu asemenea decizii cu un singur gând în minte, acela că noile motorizări ne vor permite să funcționăm la un nivel superior. După ce am analizat absolut toate scenariile, credem că acest parteneriat cu Honda este decizia corectă pentru echipa noastră”, a mai adăugat Horner, mulțumind totodată celor de la Renault pentru colaborarea de până acum și urând producătorului succes pe viitor.

Renault va produce motoare pentru echipa lor și pentru McLaren în 2019. Ferrari și Mercedes vor produce pentru câte încă două echipe în plus față de formațiile lor principale.

“La doi ani după ce am revenit în circuit cu o echipă proprie, credem că acest pas este unul firesc în evoluția echipelor Renault și Red Bull. Într-un mediu competitiv și exigent, suntem extrem de mândrii de rezultatele pe care le-am obținut cu Red Bull în ultimii 12 ani. După cele două sezoane de până acum, ne axăm pe dezvoltarea echipei noastre, dar și pe consolidarea relației dintre noi și McLaren” – au scris cei de la Renault într-un comunicat de presă.

Marele Premiu al Franței are loc în acest weekend! Calificările încep sâmbătă la orele 17:00, ora României. Cursa de 53 de tururi de pe circuitul Le Castellet are loc duminică, începând cu orele 17:10, ora României.