Renault, determinați să îi facă pe cei de la Red Bull să regrete decizia schimbării motorizării

Renault, determinați să îi facă pe cei de la Red Bull să regrete decizia schimbării motorizării

Cei de la Renault vor să îi facă pe cei de la Red Bull să regrete decizia de a trece la Honda pentru sezonul competițional 2019.

În urmă cu câteva zile, Red Bull Racing au anunțat încheierea unui parteneriat de 12 ani cu Renault la final de sezon 2018. Red Bull Racing a intrat în Formula 1 în sezonul 2005, folosind motoare Renault în 12 din cele 14 sezoane în care au participat. În primele două sezoane, echipa a mers cu motoare Cosworth și respectiv Ferrari.

Cyril Abiteboul, director la Renault Sport, echipa de uzină Renault din Formula 1, a declarat că producătorul își propune acum să îi facă pe cei de la Red Bull să regrete decizia pe care au luat-o de a trece la motorizarea Honda începând cu sezonul 2019.

“O să facem tot ce putem pentru a-i determina să își regrete decizia. Ce vreau să spun este că vom da tot ce avem mai bun pentru a ne ridica propria echipă acolo unde îi este locul. Sunt extrem de motivat de performanțele care vor urma, mai ales pentru specificațiile C pe care le vom introduce mai târziu în acest an. Deocamdată Red Bull vor primi și ei aceste specificații, așa că sper că vor vedea și vor regreta decizia luată până la final de sezon” – Cyril Abiteboul.

Red Bull are un contract pe doi ani cu Honda, începând cu 2019. Deocamdată nu se știe cu ce motorizare vor pilota aceștia începând cu 2021, când intră în vigoare noile reglementări. Max Verstappen are contract cu echipa până la final de 2020, astfel că olandezul va pilota un monopost cu motor Honda cel puțin în următoarele două sezoane.

Max, alături de Sebastian Vettel de la Ferrari, sunt singurii doi piloți din circuit care au semnat deja cu echipele lor pentru continuarea colaborărilor după sezonul actual. Daniel Ricciardo, de exemplu, nu a semnat deocamdată niciun contract pentru 2019. În funcție de ce decizie va lua la final de sezon, sunt încă șanse bune să nu îl vedem pe australian pilotând o mașină cu motorizare Honda.