Ferrari, pregătiți să-l înlocuiască pe Raikkonen cu Leclerc începând cu 2019

Ferrari, pregătiți să-l înlocuiască pe Raikkonen cu Leclerc începând cu 2019

Cei de la Ferrari sunt gata să îl înlocuiască pe Kimi Raikkonen cu starul în devenire Charles Leclerc, titrează jurnaliștii publicației Autosport.

Raikkonen împlinește 39 de ani în octombrie și și-a asigurat extinederea contractului doar până la final de 2018 cu Ferrari. Președintele Scuderiei, Sergio Marchionne, declara în decembrie că Raikkonen, campion mondial în 2007, are nevoie de mai multă constanță și că, cel mai probabil, este la ultimul său sezon în Formula 1.

Raikkonen a început sezonul 2018 în forță, reușind nu mai puțin de 3 podiumuri în primele 4 curse și apropiindu-se mult de nivelul lui Sebastian Vettel, mult mai mult decât în sezoanele anterioare. Mai apoi, Kimi a terminat în afara podiumului cursele din Monaco și Canada, în timp ce Vettel a reușit un loc secund și respectiv o victorie, în urma cărora a reușit să recâștige poziția de lider al clasamentului.

Inițial, Ferrari își doreau să-l înlocuiască pe Kimi cu Daniel Ricciardo de la Red Bull, care de asemenea va rămâne fără contract la final de an. Totuși, costurile mutării s-au dovedit mult prea mari, mai ales în combinație cu salariul actual al lui Vettel.

Astfel, Ferrari au acum de ales între Raikkonen, care este totuși cel mai recent campion mondial al formației și Leclerc, care se află la debutul său în Formula 1 cu Sauber. Tânărul de doar 20 de ani a reușit să adune puncte în ultimele curse, totodată impunându-se clar în fața mult mai experimentatului său coechipier Marcus Ericsson.

Chiar dacă nu au luat o decizie finală, se pare că Ferrari și-l doresc mai mult pe Leclerc în poziția de pilot secund începând cu 2019, în defavoarea veteranului Kimi Raikkonen.

“Mereu mă fac să zâmbesc aceste ipoteze, cum că eu voi pilota la Ferrari. Mă bucură foarte tare. Deocamdată însă nu mi se par realiste, însă doar deocamdată. Când va veni vremea să mă gândesc la sezonul viitor, o voi face și sper că voi avea o oportunitate de a ocupa un loc la echipă” – Charles Leclerc.

Leclerc a fost pregătit la Academia de Piloți Ferrari, câștigând titluri consecutive în GP3 și Formula 2 sub tutela Scuderiei. Tânărul ar fi primul pilot junior care ar fi promovat la echipa mare de Formula 1.