Cyril Abiteboul: “Nu vrem contract pe un singur an cu Fernando Alonso”

Renault, prin vocea lui Cyril Abiteboul, nu au dezmințit posibilitatea ca Fernando Alonso să concureze pentru echipa de uzină în 2019, deși liderul echipei spune că totul este deocamdată un zvon și că nu ar putea accepta un contract pe doar un an cu spaniolul.

Echipa franceză, care deocamdată îi are sub contract pe Nico Hulkenberg și Carlos Sainz, ia în considerare toate variantele posibile, mai ales că Sainz este practic împrumutat de la Red Bull pentru un an.

“Nu ne grăbim, mai ales că trebuie să vedem care sunt efectele reale după ce Red Bull a luat decizia schimbării motorizării. Dar în general, piloții pe care îi avem lucrează bine cu noi și am prefera să rămână la noi. Sunt relaxat și pentru că, dacă avem o mașină bună și facem progres ca o echipă, o să avem mereu piloți care să vrea să vină la noi” – Cyril Abiteboul.

Unul dintre piloții despre care vorbește liderul Renault poate fi chiar Fernando Alonso, care a câștigat cele două titluri de campion mondial cu Renault, acum mai bine de un deceniu. Spaniolul de 36 de ani pilotează în prezent pentru McLaren, echipă care nu a făcut progresele dorite după ce a decis să întrerupă colaborarea cu Honda.

“Fernando trebuie să decidă ce vrea să facă pentru sine, dacă vrea să continue sau nu în Formula 1. Noi îl respectăm mult pe Fernando, dar suntem mai degrabă interesați de piloți care ar vrea să rămână la noi pe termen lung. Am putea să ajungem la un acord cu Alonso, dar dacă ar fi doar pentru un an, nu cred că ar fi o idee prea bună”, a mai precizat Abiteboul.

După Marele Premiu al Marii Britanii de duminică, Alonso ocupă poziția a opta în clasamentul piloților.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By