Arrivabene vorbește despre acuzațiile venite dinspre Mercedes: “Ar trebui să îi fie rușine!”

Acuzațiile celor de la Mercedes la adresa Ferrari, exprimate în timpul și după cursa de la Silversone, mai ales după momentul  în care Raikkonen l-a acroșat pe Hamilton, nu au fost deloc pe placul lui Maurizio Arrivabene, team managerul Scuderiei.

După coliziunea dintre Kimi Raikkonen și Lewis Hamilton de la Silverstone, dar și după ce Sebastian Vettel l-a atins pe Valtteri Bottas în Franța, directorul tehnic Mercedes, James Allison, a declarat că acțiunile celor de la Ferrari sunt fie deliberate, fie rezultatul incompetenței piloților. Vettel a spus despre aceste acuzații că sunt “prostești”, insistând pe ideea că accidente ca acestea au loc mai ales când cursa este strânsă.

Arrivabene, șeful Ferrari a fost de-a dreptul șocat de cuvintele lui Allison.

“Cine e incompetent? Kimi? Cine este el să judece ce și cum fac piloții în mașini? Dacă într-adevăr a spus așa ceva, atunci ar trebui să îi fie rușine! Allison a lucrat la Maranello pentru mulți ani, însă iată-ne acum aici, în Anglia, unde trebuie să îl învățăm să fie un gentleman. Acceptam remarca de la Jacques Villeneuve pentru că el a fost pilot. Dar de la tipul ăsta?”, s-a enervat Arrivabene.

Christian Horner de la Red Bull crede că tensiunile dintre Mercedes și Ferrari au ajuns la un punct periculos.

“Când ai tensiuni care cresc de la o zi la alta, speculațiile sunt inevitabile atunci când au loc asemenea incidente. Părerea mea este că nu a fost altceva decât un incident de cursă. Aș fi surprins dacă ar fi o acțiune voită, nu cred că e Raikkonen pilotul care să facă așa ceva” – Christian Horner, team principal la Red Bull.

Valtteri Bottas este de părere că incidentul nu trebuie luat mai în serios decât e cazul.

“Mereu suntem unii lângă ceilalți, noi și Ferrari, așa că e normal să avem parte și de contacte”, a declarat Bottas.

Niki Lauda a comentat că accidentul a fost unul necinstit, fiind a doua oară când un Ferrari lovește un Mercedes în primul viraj al cursei, fapt considerat deloc amuzant de către triplul campion mondial.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By