Categories: Formula 1

Arrivabene vorbește despre acuzațiile venite dinspre Mercedes: “Ar trebui să îi fie rușine!”

Acuzațiile celor de la Mercedes la adresa Ferrari, exprimate în timpul și după cursa de la Silversone, mai ales după momentul  în care Raikkonen l-a acroșat pe Hamilton, nu au fost deloc pe placul lui Maurizio Arrivabene, team managerul Scuderiei.

După coliziunea dintre Kimi Raikkonen și Lewis Hamilton de la Silverstone, dar și după ce Sebastian Vettel l-a atins pe Valtteri Bottas în Franța, directorul tehnic Mercedes, James Allison, a declarat că acțiunile celor de la Ferrari sunt fie deliberate, fie rezultatul incompetenței piloților. Vettel a spus despre aceste acuzații că sunt “prostești”, insistând pe ideea că accidente ca acestea au loc mai ales când cursa este strânsă.

Arrivabene, șeful Ferrari a fost de-a dreptul șocat de cuvintele lui Allison.

“Cine e incompetent? Kimi? Cine este el să judece ce și cum fac piloții în mașini? Dacă într-adevăr a spus așa ceva, atunci ar trebui să îi fie rușine! Allison a lucrat la Maranello pentru mulți ani, însă iată-ne acum aici, în Anglia, unde trebuie să îl învățăm să fie un gentleman. Acceptam remarca de la Jacques Villeneuve pentru că el a fost pilot. Dar de la tipul ăsta?”, s-a enervat Arrivabene.

Christian Horner de la Red Bull crede că tensiunile dintre Mercedes și Ferrari au ajuns la un punct periculos.

“Când ai tensiuni care cresc de la o zi la alta, speculațiile sunt inevitabile atunci când au loc asemenea incidente. Părerea mea este că nu a fost altceva decât un incident de cursă. Aș fi surprins dacă ar fi o acțiune voită, nu cred că e Raikkonen pilotul care să facă așa ceva” – Christian Horner, team principal la Red Bull.

Valtteri Bottas este de părere că incidentul nu trebuie luat mai în serios decât e cazul.

“Mereu suntem unii lângă ceilalți, noi și Ferrari, așa că e normal să avem parte și de contacte”, a declarat Bottas.

Niki Lauda a comentat că accidentul a fost unul necinstit, fiind a doua oară când un Ferrari lovește un Mercedes în primul viraj al cursei, fapt considerat deloc amuzant de către triplul campion mondial.

Gabriel Iosa

Jurnalist cu peste 6 ani de experiență în media locală și națională, creator de conținut și fan înrăit MotoGP. Gabriel adoră cursele strânse, care se decid în ultimele tururi, dar și campionatele competitive, în care stai cu sufletul la gură la fiecare linie de finish. Circuitul favorit? Brno, fără doar și poate!

Share
Published by
Gabriel Iosa
Tags: FeaturedFerrariFormula 1Kimmi RaikkonenMaurizio ArrivabeneMercedesSilverstone

Recent Posts

DTM Zandvoort: Rene Rast semnează primul succes Audi în 2018

Mercedes a fost încă o dată gruparea de bătut în lipsa balastului, însă Audi a dat lovitura strategică duminică și…

O oră ago

Formula E New York: Jean-Eric Vergne și Audi Sport cuceresc titlurile

Prima manșă americană a confirmat titlul piloților pentru favoritul Vergne, francezul câștigând apoi cursa a doua, însă nereușind să aducă…

2 ore ago

Jenson Button și Sebastien Ogier ar putea concura în DTM pentru Mercedes

Șeful Mercedes din DTM, Ulrich Fritz, a vorbit despre posibilitatea oferirii unui wild card fostului campion de Formula 1, Jenson…

5 ore ago

Formula 1 – Flavio Briatore: “Tot pe Hamilton îl văd câștigător al titlului mondial”

Ferrari se află în fruntea clasamentelor atât la piloți, cât și la constructori, motiv pentru care Mercedes au recunoscut că…

6 ore ago

Oameni importanți din staff-ul Mercedes F1 pleacă de la echipă

Schimbări importante în ierarhia celor de la Mercedes. Aldo Costa și Mark Ellis vor pleca de la echipa de Formula…

6 ore ago

Echipe de câte unul sau trei piloți în Formula 1?

Directorul tehnic al Formulei 1, Pat Symonds, este de părere că Liberty Media ar trebui să se gândească serios la…

6 ore ago