Valentino Rossi: “Parcă nici nu mai țin minte ultima victorie Yamaha”

Valentino Rossi: “Parcă nici nu mai țin minte ultima victorie Yamaha”

Înaintea Marelui Premiu al Germaniei de la Sachsenring, Valentino Rossi spune că de-abia dacă își amintește ultima dată când Yamaha a câștigat o cursă de MotoGP.

Rossi, alături de coechipierul său Maverick Vinales, au declarat în repetate rânduri că unitatea de comanda (ECU) de pe motocicletele lor rămâne punctul slab al constructorului, încercările de rezolvare a problemelor generate de acesta eșuând una după alta. La Assen, cursă desfășurată la început de iulie, Rossi și echipa lui au “sărbătorit” un an de la ultima victorie Yamaha la MotoGP.

Cu teama în gând că Yamaha va avea nevoie de un întreg sezon pentru a-și reveni din starea actuală, Rossi a spus că, în ciuda acestor probleme, echipa ar putea totuși să câștige o cursă în 2018, chiar dacă italianul nu se așteaptă la o asemenea performanță decât în ultima parte a sezonului.

“Eu și Maverick am câștigat câteva puncte, am luat podiumuri și chiar și un loc secund. Totuși, parcă de o viață nu am mai câștigat o cursă de MotoGP. Restul motocicletelor au evoluat cu accelerația, cu partea electronică, în timp ce noi am rămas în urmă. Avem o motocicletă grozavă, dar trebuie să vedem ce ne facem cu a doua parte a sezonului. Sper că vom putea lucra la problemele noastre, pentru că avem în față un campionat extrem de tare. Sperăm să și câștigăm curse în ultima parte a anului, deși nu va fi ușor” – Valentino Rossi.

Rossi, care a recunoscut că i-ar fi extrem de greu să țină pasul cu liderul Marc Marquez, a spus că situația actuală îi amintește de ceea ce se întâmpla în 2014.

“Îmi amintește de 2014, când Marquez era un pic în fața noastră. Chiar și așa, am fost acolo în acel an și am terminat pe podium de multe ori”, a concluzionat Doctorul.

Spectacolul MotoGP continuă în acest weekend cu Marele Premiu al Germaniei. Calificările la clasa regină încep sâmbătă de la orele 15:10, ora României, în timp ce cursa propriu-zisă este programată pentru ziua de duminică, la orele 15:00, ora României.