Rossi și Vinales se pregătesc de Marele Premiu al Germaniei

Rossi și Vinales se pregătesc de Marele Premiu al Germaniei

După un Mare Premiu al Olandei extrem de competitiv, piloții Yamaha Movistar Valentino Rossi și Maverick Vinales se pregătesc să-și continue misiunea în MotoGP, pe pământ german.

Reușind o cursă bună în Olanda, Rossi se îndreaptă spre Sachsenring gata să urce pe podiumul pe care l-a pierdut la milimetru la Assen. Ocupând locul al doilea în clasamentul piloților, obiectivul principal al italianului este să reducă din diferența de 41 de puncte dintre el și liderul campionatului, prin obținerea unui loc de top în acest weekend dinainte de mica vacanță de vară.

“Trebuie să lucrăm din greu, încă de la prima sesiune de antrenamente de vineri, ca să ne pregătim cum se cuvinte de cursă. Eu sunt încrezător în mine. Mă simt bine și echipa mea lucrează extrem de bine” – Valentino Rossi.

Doctorul are o salbă plină cu experiență pe circuitul german, acolo unde a câștigat în 2002, 2005, 2006 și 2009, a urcat pe podium în 2000, 2003 și 2008 pe locul secund și în 2013 și 2015 pe locul al treilea.

Vinales este mai motivat ca niciodată să facă o cursă bună, mai ales după ce a urcat pe podium în Olanda și a reușit astfel să își mențină locul al treilea în clasamentul general, fiind la doar 6 puncte în spatele lui Rossi. Dând dovadă de un ritm bun de la început și până la final de cursă la Assen, Vinales este încrezător că va putea face un rezultat bun pe tărâm german.

“Trebuie să luptăm să luăm cât mai multe puncte, ca să rămânem în topul clasamentului. La Assen m-am simțit foarte bine pe motocicletă și am avut aceleași simțiri bune din trecut. Am rezolvat ușor micile probleme apărute în primele tururi ale cursei, fapt ce ne-a ridicat la un nivel superior față de restul piloților de pe grilă. Podiumul a fost ca o gură de aer proaspăt pentru mine și mi-a dat destul de multă motivație să merg mai departe” – Maverick Vinales.

Înaintea acestui weekend, tânărul pilot a urcat pe podiumul de la Sachsenring de două ori, clasându-se pe locul al treilea în 2011 la clasa 125cc și în 2013 la Motor. Fiind într-o formă de excepție, Vinales vrea să își asigure locul al treilea în clasamentul general, care ar fi o premieră pentru cariera sa.

Zona Chemintz din Germania e cunoscută pentru diferitele competiții moto care au loc aici. În trecut, cursele aveau loc pe drumurile publice, începând cu anul 1920 încoace. Sachsenring a fost construit în 1996 din motive de siguranță. Doi ani mai târziu, circuitul era gazda primului Mare Premiu de MotoGP, fiind constant îmbunătățit de atunci.

Fiind lat de doar 12 metri, circuitul este presărat cu viraje strânse, 10 de stânga și 3 de dreapta, fapt ce îl face unul dintre cele mai încete din calendar. Din acest motiv însă, vom vedea probabil foarte multă acțiune în cursa de duminică, pentru că piloții își vor putea arăta tehnica mult mai bine decât pe circuitele de viteză.

Marele Premiu al Germaniei are loc în acest weekend! Calificările la clasa regină sunt programate pentru orele 15:10 sâmbătă. Duminică, de la orele 15:00, are loc cursa clasei MotoGP.