Echipe de câte unul sau trei piloți în Formula 1?

Directorul tehnic al Formulei 1, Pat Symonds, este de părere că Liberty Media ar trebui să se gândească serios la a permite echipelor să înscrie câte unul sau trei piloți pe circuit.

În prezent, echipele sunt obligate să intre în competiție cu două mașini pe cursă, putând să concureze cu doar un monopost în circumstanțe excepționale, cum ar fi dacă unul dintre piloți a suferit un accident și se află în convalescență. Vorbind pe această temă la o conferință săptămâna trecută, Symonds a spus că echipele cu un singur pilot sau cele cu trei piloți ar putea fi luate în considerare pentru viitorul competiției.

“Nu am avut așa ceva în plan până acum, dar e o idee interesant și probabil că o să vorbim despre ea în ședințele viitoare” – Pat Symonds.

Symonds a ajuns în managementul Formulei 1 după ce Liberty Media a cumpărat drepturile comerciale ale competiției. Acesta a mai spus că organizatorii vorbesc despre cum ar putea spori numărul de piloți din grilă peste cei 20 din prezent.

“Ne întrebăm acum care ar fi numărul ideal de mașini. Ar trebui să introducem mai multe echipe în Formula 1?” a explicat Symonds.

Echipele s-au împotrivit oricăror măsuri de acest gen de până acum, a mai adăugat directorul tehnic,

“Până acum, cred că echipele au fost mult prea puternice în luarea de decizii. Dacă ar fi mai puține echipe cu mai multă putere, atunci o asemenea schimbare nu ar fi bună, însă totuși trebuie să evoluăm în timp ce sportul nostru se schimbă, în timp ce lumea din jurul nostru se schimbă”, a mai spus Pat Symonds.

Ultima dată când o echipă de trei monoposturi a participat la un Grand Prix se întâmpla în 1985 în Germania. Pe atunci, Renault adăuga o a treia mașină pentru Francois Hesnault, alături de care au concurat Derek Warwick și Patrick Tambay.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By