Categories: Formula 1

Vijay Mallya, proprietarul Force India: Echipele mici din Formula 1, păcălite de Bernie Ecclestone

Bernie Ecclestone a păcălit mai multe echipe mici de Formula 1 în a se dedica 100% sportului, fără ca acestea să știe cât câștigă cu exactitate rivalele lor mai mari, a anunțat Vijay Mallya.

Cele mai bogate echipe din calendar câștigă zeci de milioane de dolari în plus față de echipele mai mici, din bonusurile pe care Ecclestone le-a introdus de-a lungul timpului. Co-președintele Force India, Vijay Mallya, a declarat că s-ar fi gândit de două ori înainte de a se hotărî să investească în Formula 1, dacă la vremea la care a luat decizia ar fi știut cât de mult câștigă Ferrari, Mercedes sau Red Bull față de echipele mici.

“Bernie ne-a făcut să semnăm practic o foaie în alb. Nu ne-a spus niciodată cum stau lucrurile cu adevărat, cât de mare e discrepanța dintre noi și echipele de top. Dacă știam asta, poate că nu aș fi semnat nimic niciodată” – Vijay Mallya.

Force India și Sauber s-au plâns Comisiei de Competiții a Uniunii Europene despre înțelegerile mișelești și politica preferențială acordată unora dintre echipele din Marele Circ. Totuși, cele două formații s-au calmat după ce Liberty Media au cumpărat F1 de la CVC Capital Partners, fapt ce a luat controlul absolut al afacerilor interne ale sportului din mâinile lui Ecclestone.

“Sauber și Force India și-au retras plângerea făcută către Uniunea Europeană după ce liderii Liberty Media ne-au dat asigurări cum că grijile legitime pe care ni le-am făcut vor fi rezolvate”, a mai explicat Mallya.

Liberty Media pregătește o schimbare radicală la capitolul premii bănești în Formula 1. Actualele contracte comerciale expiră la final de 2020. Schimbarea va duce la scoaterea majorității bonusurilor care merg acum spre echipele mari, chiar dacă Ferrari va continua să primească o plată separată pentru că este cea mai veche echipă din competiție.

Gabriel Iosa

Jurnalist cu peste 6 ani de experiență în media locală și națională, creator de conținut și fan înrăit MotoGP. Gabriel adoră cursele strânse, care se decid în ultimele tururi, dar și campionatele competitive, în care stai cu sufletul la gură la fiecare linie de finish. Circuitul favorit? Brno, fără doar și poate!

Share
Published by
Gabriel Iosa
Tags: Bernie EcclestoneFeaturedForce IndiaFormula 1Vijay Mallya

Recent Posts

  • Formula 1

TOP 10 PILOŢI DE FORMULA 1 ÎN 2018. PARTEA A II-A, LOCURILE 5-1

Reluăm topul piloților de F1 din 2018 cu poziția a 5-a. Locurile 10 - 6 pot sa fie descoperite aici.…

3 zile ago
  • Formula 1

TOP 10 PILOŢI DE FORMULA 1 ÎN 2018. PARTEA I. LOCURILE 10-6

Sezonul 2018, cel mai interesant al actualei erei hibride a avut de toate, de la mostre de geniu în arta…

5 zile ago
  • Analize Formula1

Formula 1 Abu Dhabi 2018 Review: O oglindă a celui mai echilibrat sezon al erei hibride?

Mercedes W09 a fost monopostul mai rapid în opt ocazii pe parcursul sezonului 2018. Ferrari SF71H a fost în schimb…

2 săptămâni ago
  • Formula 1

Formula 1 Abu Dhabi: Sezonul se încheie cu încă un succes al campionului

Campionul mondial Lewis Hamilton a înregistrat al 11-lea succes al sezonului în ultima cursă din 2018, la Abu Dhabi. Lewis…

2 săptămâni ago
  • Formula 1

Formula 1 Abu Dhabi: Hamilton încheie sezonul pornind din pole

Lewis Hamilton a încheiat ultima sesiune de calificări a sezonului acolo unde a și început sezonul: în pole-position. Campion mondial…

2 săptămâni ago
  • Formula 1

Formula 1 Abu Dhabi: Mercedes câștigă FP3 și este favorită pentru pole

Mercedes AMG a fost echipa de bătut în ultima sesiune de antrenamente libere a anului. Lewis Hamilton s-a impus oprind…

2 săptămâni ago