Duel Ferrari vs. Mercedes: Vettel trebuie să pună presiune pe Hamilton în Germania

În weekend-ul de cursă ce urmează, Vettel trebuie să pună presiune pe Hamilton, într-una dintre cele mai importante curse ale sezonului.

La mijlocul sezonului de Formula 1, Marele Premiu al Germaniei fiind a 11-a din cele 21 de curse programate, Vettel are doar 8 puncte avantaj față de Hamilton într-una dintre cele mai acerbe lupte pentru titlu din ultimii ani. Vettel a început în forță campionatul, după care Hamilton a revenit în fruntea clasamentului, cu Vettel preluând din nou conducerea.

Vettel are 4 victorii în acest sezon, în timp ce Hamilton a reușit să câștige doar 3 Mari Premii. Ultima victorie a lui Vettel a fost cu atât mai specială pentru că neamțul a reușit-o chiar pe circuitul de casă a lui Hamilton, la Silverstone. Victoria lui Vettel în Anglia l-a demoralizat și mai tare pe Hamilton, care cu un weekend înainte abandona în Austria, o raritate pentru pilotul britanic și pentru Mercedes.

În ultimii ani, Ferrari erau cei care aveau de rezolvat probleme tehnice și de altă natură. Acum roata s-a întors, Mercedes fiind echipa aflată sub presiune. Câștigând ultimele patru campionate ale piloților și constructorilor, de multe ori cu diferențe importante față de locurile doi și trei, Mercedes se află la 20 de puncte în spatele Ferrari. Săgețile Argintii s-au confruntat cu erori de comunicare și strategie. Pentru Hamilton, aceste erori sunt greu de acceptat.

Atât Vettel, care trebuie să pună în continuare presiune pe adversarul său la Hockenheim, cât și Hamilton se pregătesc acum de o cursă importantă.

“Când ajungem la Hockenheim, mereu ne simțim ca acasă, pentru că circuitul se află la 90 de minute de mers cu mașina de sediul Daimler din Stuttgart” – Toto Wolff, team principal la Mercedes.

Circuitul Hockenheim se află în sud-vestul Germaniei, în zona Baden-Wuerttemberg de la granița cu Franța. Este compus din linii drepte lungi și rapide pe prima bucată a circuitului de 4,6 kilometri, fapt ce le va oferi fanilor o priveliște deosebită la duelul dintre Mercedes și Ferrari.

Marele Premiu al Germaniei are loc în acest weekend! Calificările sunt programate pentru sâmbătă, de la orele 16:00 ora României, în timp ce cursa propriu-zisă are loc duminică, de la orele 16:10, ora României.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By