Formula 1 – Valtteri Bottas semnează cu Mercedes pentru 2019

Amândoi piloții echipei de Formula 1 Mercedes AMG Petronas rămân la formația germană cel puțin până la final de 2019, Valtteri Bottas semând un nou contract pentru anul viitor.

Finlandezul a semnat doar pe încă un an cu Mercedes, în contract stipulându-se că formația poate prelungi înțelegerea și pentru 2020 dacă își dorește asta la final de sezon viitor. Bottas a ajuns la Mercedes la început de sezon 2017, an în care a reușit trei victorii și a ajutat astfel echipa să câștige campionatul constructorilor.

Cu contractul semnat, Bottas spune că noua înțelegere este dovada încrederii pe care Mercedes i-o poartă, în ciuda ghinioanelor pe care finlandezul le-a suferit în acest an.

“E grozav că voi pilota la Mercedes în 2019 și că anunțul a fost făcut tocmai la Hockenheim, care nu e doar cursa de casă a Mercedes, dar și circuitul unde am câștigat pentru prima dată o cursă în 2007. În acest an am făcut câțiva pași importanți înainte și cred că acest trend va continua. Nu am avut cel mai mare noroc în curse, dar echipa știe de ce sunt în stare, contractul nou fiind dovada încrederii pe care Mercedes mi-o acordă mereu” – Valtteri Bottas.

Bottas va fi partenerul lui Hamilton pentru un al treilea sezon, finlandezul spunând despre britanic că este un coechipier grozav. Despre sine, Bottas spune că va continua să performeze la cel mai înalt nivel posibil.

“Îmi place să lucrez cu echipa și cu Lewis, avem o relație bună, onestă și directă și suntem mereu determinați să obținem rezultatele cele mai bune pentru Mercedes. Ne așteaptă o bătălie grea acum. Faptul că viitorul este decis face totul mai ușor pentru toată lumea. Înseamnă că ne putem concentra complet pe campionat și pe a lupta”, a concluzionat Valtteri Bottas.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By