Roți de 18 inch pe monoposturile de Formula 1 din 2021

Formula 1 va trece la roți mai mari și alte tipuri de pneuri începând cu sezonul 2021.

Federația Internațională a publicat schimbările propuse pentru următorele sezoane. Acestea vorbesc despre pneuri noi montate pe jante de 18 inch, dar și despre interzicerea huselor care încălzesc pneurile în prezent. Roțile din față vor fi mai înguste, reduse de la 305 milimetri la 270, în timp ce roțile spate vor rămâne la aceeași grosime de 405 milimetri.

Pirelli a testat roți de 18 inch in 2014, însă doar pentru a vedea cum arată monoposturile cu roți de dimensiuni diferite. În trecut s-a discutat și despre interzicerea huselor de pneuri, care au ca rol încălzirea acestora înainte de ieșirea pe circuit.

Dacă va fi admisă, regula va pune piloții în dificultate, aceștia urmând să depună un efort mai mare pentru a putea aduce pneurile la temperaturile ideale, fapt crucial pentru ca acestea să poată funcționa la capacitate maximă. Regulile noi spun că aceste pneuri trebuie să ofere performanțe și siguranță atunci când piloții ies cu ele reci pe circuit.

Va exista și un pneu pentru temperaturi mici pe care piloții îl vor folosi la Barcelona în iarnă, acolo unde se testează mașinile în lunile februarie și martie. Toate regulile care țin de pneuri și roți au ca scop îmbunătățirea spectacolului de pe pistă, așa cum se arată în motivația organizatorilor.

Formula 1 vrea ca următoarele gume să le permită piloților să meargă mai mult și mai tare în timpul curselor, în timp ce vor permite strategii diferite pentru a face weekend-urile de cursă mai interesante. FIA speră că schimbările pe care le vor aduce vor permite echipelor să efectueze între una și trei opriri la boxe pe cursă. Dacă piloții vor folosi pneurile cele mai ușoare, strategiile cu o singură oprire la boxe vor fi practic imposibile.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By