Marquez vorbește despre cea mai grea perioadă din cariera la MotoGP în primele 100 de curse

Marc Marquez spune că două curse din 2015 au însemnat concomitent cea mai mare greșeală și cea mai importantă lecție a sa din toată cariera de la MotoGP.

2015 rămâne singurul an în care Marquez nu și-a adjudecat titlul la MotoGP de la debutul său la clasa regină în 2013. Pe atunci, Lorenzo ieșea campion mondial, Rossi vicecampion, iar Marquez reușea doar un loc trei. De vină au fost abandonurile din Italia și Catalonia.

“Cea mai mare greșeală a fost prima parte a sezonului din 2015, la Mugello și Montmelo, în cele două curse am căzut și mi-am pierdut orice șansă să câștig campionatul. A fost o mare greșeală și am pierdut puncte foarte importante. Veneam după două titluri la rând și mergeam pe principiul totul sau nimic, în fiecare cursă. Victorie sau abandon. Am câștigat de multe ori în acel an, dar am făcut foarte multe greșeli. Am învățat multe lucruri, mai ales că e important să asculți de cei din jurul tău. Am avut totuși o mentalitate puternică. Am realizat că am lovit un zid. Am intrat în zidul acela, în blocaj, am învățat de pe urma experienței și am schimbat strategia” – Marc Marquez.

Inainte de cursa cu numărul 100, cea de ieri, Marquez declara că aceasta este ca oricare alt Mare Premiu, dar că vrea să trăiască din plin momentul.

“E doar o altă cursă, dar da, fiind cursa cu numărul 100 la MotoGP observi că timpul ăsta fuge repede și nu se mai întoarce. Trebuie să te bucuri de toate momentele bune și să încerci să mergi din ce în ce mai bine. Continui să evoluez la fel ca și până acum”, a concluzionat Marquez.

Dupa Brno, Marquez stă confortabil în fruntea clasamentului general, având un avans de 49 de puncte în fața lui Valentino Rossi.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By