MotoGP Brno – Lipsa aderenței pe spate, motivul pentru care Rossi nu a contat în lupta pentru podium

Aderența slabă a pneului spate a fost motivul pentru care Valentino Rossi a pierdut șansa de a lupta pentru podium la final de Mare Premiu al Cehiei.

Italianul a terminat pe locul al patrulea cursa de la Brno, după ce l-a depășit în ultimul viraj al cursei pe Cal Crutchlow. Chiar dacă a terminat la doar 3 secunde de câștigătorul Andrea Dovizioso, Rossi a declarat că lipsa aderenței pe roata spate a motocicletei l-a costat podiumul sau chiar câștigarea cursei.

“Cred că am făcut o cursă bună. În primul tur am fost competitiv și am stat în față. Roata spate a pierdut aderență și a început să alunece, atunci mi-a fost greu să accelerez și am început să pierd locuri. Nu am fost destul de eficient pentru podium. Am știut după antrenamente că Marquez și cele două Ducati erau mai bune decât mine. Am pus pneu hard pe spate și am făcut bine. Am dus o luptă bună cu Crutchlow și la final am putut să mai câștig un loc. Din nefericire, nu a fost destul pentru podium” – Valentino Rossi.

Prima jumătate a cursei de duminică a fost una extrem de strânsă pentru cei cinci piloți din frunte. Astfel, Rossi a avut ocazia să stea și să își observe din spate rivalii, descoperind astfel zonele problematice ale modelului M1.

“Când apăsau accelerația, o puteau folosi mult mai bine decât mine. De asemenea au putut să își folosească pneurile mai bine, zonă în care noi avem de suferit. Motocicleta noastră e bună în ceea ce privește balansul și partea mecanică. În calificări suntem mereu competitivi. În partea a doua a cursei, acolo mai avem de lucrat pentru a ne îmbunătăți performanța”, a concluzionat Il Dottore.


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By