Categories: Formula 1

Robert Kubica, ultima încercare pentru un post de pilot full-time în Formula 1

Pilotul Robert Kubica spune că ia în considerare posibilitatea de a pleca din Formula 1 dacă nu reușește să își adjudece un loc pe grilă în 2019.

Polonezul nu a reușit să își adjudece un loc pentru sezonul 2018, acesta findu-i luat de Sergey Sirotkin la Williams, însă s-ar putea să mai aibă o șansă o dată cu plecarea lui Stroll la Force India, echipă cumpărată de tatăl acestuia din urmă.

Prioritatea lui Kubica este să revină la Formula 1 pe un post full-time de pilot, după groaznicul accident de raliu pe care l-a suferit în 2011. Pilotul spune însă că este deschis și spre alte serii, dacă dorința pe care o are pentru F1 nu se va materializa.

“Am pus mult timp și efort în a avea șansa să fiu pe grilă la început de sezon viitor în Australia. Dacă nu se întâmplă asta, o să iau în considerare plecarea spre alte competiții” – Robert Kubica.

Kubica este conștient că va avea nevoie de timp până ce va putea să ajungă la un ritm de nivel decent, pilotul stând pe bancă mult timp din cauza rolului pe care îl ocupă acum, cel de pilot de rezervă.

“Când nu practici acest sport pentru o bună bucată de timp, chiar și doar pentru trei luni, e normal să trebuiască să treci prin anumite faze pentru a-ți regăsi ritmul și pentru a te simți confortabil la volan. Dacă ai lua cel mai bun jucător de tenis și l-ai obliga să stea pe tușă șase ani, ar avea mari probleme când ar reveni pe teren. Aș fi avut atât de mult timp la dispoziție în mașină, dacă aș fi concurat în acest an, încât toate semnele de întrebare despre capacitățile mele ar dispărea”, a mai adăugat polonezul.

Kubica a refuzat o ofertă de a concura alături de Fernando Alonso în acest sezon și de a combina Formula 1 cu WEC.

“Acolo este cu totul altceva, o categorie total diferită. Raliul este complet diferit față de Formula 1. Provocările noi sunt grozave, după părerea mea. Există mereu acel ceva care îți dă exact plusul de energie de care ai nevoie pentru a scoate tot ce e mai bun din tine”, a concluzionat Kubica.

Gabriel Iosa

Jurnalist cu peste 6 ani de experiență în media locală și națională, creator de conținut și fan înrăit MotoGP. Gabriel adoră cursele strânse, care se decid în ultimele tururi, dar și campionatele competitive, în care stai cu sufletul la gură la fiecare linie de finish. Circuitul favorit? Brno, fără doar și poate!

Share
Published by
Gabriel Iosa
Tags: FeaturedFernando AlonsoFormula 1Robert kubicaWilliams

Recent Posts

 • Formula 1
 • Stiri

Formula 1: Honda se impune în ziua 3 de teste

Dominaţia Ferrari la Barcelona a luat sfârşit astăzi. Ferrari nu a mai avut cel mai rapid monopost, ci Honda! Poftim?…

15 ore ago
 • Formula 1
 • Stiri

Formula 1: Ferrari din nou în frunte în ziua 2

Ferrari a continuat parcursul fără greșeală în testele din pre-sezon și s-a impus și în cea de-a doua sesiune de…

2 zile ago
 • Romanian Endurance Series

Romanian Endurance Series: O grilă tot mai bogată în sezonul 4

Fenomenul anduranței în peisajul autohton este într-o continuă creștere, iar cel mai bun barometru al acestei evoluții pozitive este campionatul…

3 zile ago
 • Formula 1
 • Stiri

Formula 1: Ferrari se impune confortabil în prima zi de teste

Sezonul 2019 a început! Prima zi de teste din presezon s-a încheiat! Sebastian Vettel s-a impus atât în clasamentul celor…

3 zile ago
 • Formula E

Formula E Mexic: Lucas di Grassi îi răpește victoria lui Wehrlein în ultima clipă

Lucas di Grassi (Audi Sport) a triumfat în Mexic după ce l-a surclasat pe Pascal Wehrlein (Mahindra Racing) pe ultimii…

4 zile ago
 • Analize Formula1
 • Formula 1
 • Tech

Formula 1: Lansare McLaren MCL34

“McLaren reinventat” s-ar putea numi monopostul MCL34 prezentat la Centrul Tehnologc McLaren din Woking. Am asistat la o lansare aparte…

5 zile ago