Formula 1 Singapore: Ferrari revine în FP2. Vettel dă de necaz

Kimi Raikkonen a fost cel mai rapid pilot în cea de-a doua sesiune de antrenamente libere din Singapore. Finlandezul a stabilit un timp de 1m:38.699s fiind mai rapid decât Lewis Hamilton (clasat al doilea) cu 11 miimi de secundă.

Red Bull nu renunță la luptă și ocupă linia a doua a clasamentului. Max Verstappen a fost cu 88 de miimi de secundă mai rapid decât Daniel Ricciardo însă nu toate au mers unse în tabăra austriecilor. Olandezul a trebuit să se oprească de mai multe ori la boxele echipei sale acuzând pierderi de putere. Ciudat este că inginerii nu-și pot da seama de unde provin întreruperile.

Valtteri Bottas a fost al 5-lea urmat de Carlos Sainz. Diferența dintre finlandez și conaționalul său a fost de aproape 7 zecimi de secundă, iar între el și spaniol, puțin peste 8 zecimi de secundă. Romain Grosjean profită de un monopost Haas upgradat serios în partea mediană și încheie sesiunea pe locul 7. El a fost urmat de Fernando Alonso care s-a dovedit a fi foarte rapid atât cu pneurile Soft (în prima parte a sesiunii) dar și cu pneurile HyperSoft. Difererența dintre monopostul lui Grosjean și Alonso a fost mai mică de o zecime de secundă.

Sebastian Vettel încheie FP2 pe locul 9 la aproape 2 secunde de Raikkonen. Timpul său nu este reprezentativ însă, el fiind stabilit în primele 45 de minute ale sesiunii cu pneurile UltraSoft. La începutul celei de-a doua sesiuni de simulare de calificare, Vettel lovește ușor peretele de beton din exteriorul virajului 21 și nu termină turul rapid pe pneurile cele mai moi alegând să se retragă la boxe pentru a verifica monopostul. Mecanicii găsesc o conductă de răcire crăpată, iar sesiunea lui Vettel se încheie prematur. Germanul nu a apucat să facă o simulare de calificare, și mai rău pentru el, nu a reușit să facă simularea de cursă. Ultima sesiune de antrenamente libere de mâine va fi pentru el extrem de aglomerată. Va încerca probabil să facă o simulare de cursă în primele 30 de minute ale sesiunii pentru ca în ultimele 30 de minute să pună la punct monopostul pentru calificări.

Nico Hulkenberg a fost al 10-lea, el fiind urmat de Sergio Perez de la Force India cu puțin peste o zecime mai lent. Marcus Ericsson încheie sesiunea pe locul 12. Esteban Ocon termină FP2 pe locul 13, francezul fiind urmat de ”conaționalul” Leclerc pe locul 14. Monegascul pare să se fi speriat după accidentul din FP1, el alegând să meargă ceva mai precaut.

Kevin Magnussen a fost al 15-lea cu Stoffel Vandoorne imediat  în urma lui (10 miimi). Brendon Hartley de la Toro Rosso a fost al 17-lea urma de coechipierul Gasly și cei doi piloți ai echipei lui Frank Williams, Lance Stroll și Serghey Sirotkin.

© f1.com


Conținutul website-ului www.pitstops.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea pe alte siteuri conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea PitStops. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa contact@pitstops.ro.
Share-uirea pe social media (Facebook, Twitter, LinkedIn) în grupuri, pe contul personal sau pe pagini este acceptata si nu este nevoie de un acord prealabil.

You may also like

By