WTCC – Slovakia Ring: Loeb, învingător pe ploaie

WTCC – Slovakia Ring: Loeb, învingător pe ploaie

Ploaia a afectat puternic runda a patra a Campionatului Mondial de Turisme, desfășurată pe circuitul Slovakia Ring. Sebastien Loeb a câștigat prima rundă, cea de a doua avea să fie anulată definitiv.

Loeb a obţinut a doua victorie a sezonului după duelul cu deținătorul pole position-ului, Jose Maria Lopez, coechipierul său de la Citrően. Francezul a stat în faţă până când  mașina de siguranţă a apărut datorită condiţiilor meteo şi a mașinilor  ce  acvaplanau  pe liniile drepte, ulterior cursa fiind semnalizată cu steag roșu și rezultatul final fiind validat după 8  ture sub Safety Car.

Lopez terminat înaintea  Hondei lui  Norbert Michelisz, Ivan Muller  a rulat pe poziția a patra până a primit o penalizare  (drive-through) pentru plecare înainte ca luminile să se stingă pe linia de start, terminând cursa pe locul 10.

Tom Coronel a caștigat o bătălie cu pilotul partener de la echipa Roal Motorsport, Tom Chilton, terminând pe poziția a patra, învingându-l și pe câștigătorul de pe Hungaroring, Gianni Morbidelli, clasat pe locul 5.

Piloții Castrol Honda, Tiago Monteiro și Gabrielle Tarquini au terminat pe pozițiile 7 și 8, urmați de Lada lui Rob Huff pe 9, în fața lui Muller.

Ploaia a continuat în pauza dintre cele 2 manșe, condițiile devenind prea nesigure pentru desfășurarea cursei secunde.

[pullquote]Datorită rezultatului slab obținut de Muller, Lopez își extinde dominația în clasamentul general cu 25 de puncte, urmat de Loeb pe locul secund, la 4 puncte în fața  campionului en titre.[/pullquote]

Vorbind despre decizia de a opri cursa după parcurgerea a trei sferturi din distanță, Loeb a precizat: „Cred că dacă această cursă ar fi continuat am fi văzut 75% din mașini lovind barierele. Sunt bucuros de rezultat deoarece Lopez a fost imposibil de ajuns în acest weekend.” O declarație interesantă a dat și Tiago Monteiro: „Eram în pole având șanse bune în cursă. Înțeleg decizia luată dar în continuare cred că puteam începe cursa în spatele Safety-Car-ului, urmând a vedea dacă se poate continua, asta pentru spectacol și din respect pentru fanii prezenți.

La prima apariție oficială într-o întrecere WTCC, Petr Fulin (Campos Racing), s-a impus cu Seat-ul său printre participanții clasei TC2, ajutat și de neșansa pilotului John Filippi care a ieșit în decor pe perioada de safety car.

Cea de a a doua victorie a lui Sébastien Loeb l-a mutat în clasament înaintea lui  Yvan Muller, care a avut un weekend dezamăgitor. Francezul a fost capabil să salveze un singur punct în ciuda faptului că a primito penalizare pentru un start fals, strecurându-seulteriorprin pluton în cele câteva tururi cu steag verde valabile.

Am făcut o greşeală la propria procedură de plecare, masina s-a mutat un metru, apoi m-am oprit înainte ca  luminile de culoare roşie să se stingă” a spus Muller. „Ştiam că am sa primesc  un drive-through şi nu am atacat până când am primit pedeapsa. Am reintrat  înapoi în trafic şi am câştigat câteva locuri pentru a obține un punct.

Rezultate – 9 tururi:

Poz. Pilot                            Echipă                                 Timp/Interval
1. Sebastien Loeb                   Citroen
2. Jose Maria Lopez               Citroen                                    +1.057s
3. Norbert Michelisz               Zengo Honda                       +2.194s
4. Tom Coronel                       ROAL Chevrolet                   +2.946s
5. Tom Chilton                        ROAL Chevrolet                   +3.813s
6. Gianni Morbidelli               Munnich Chevrolet            +4.758s
7. Tiago Monteiro                    Honda                                   +6.233s
8. Gabriele Tarquini              Honda                                    +6.936s
9. Robert Huff                         Lada                                       +8.329s
10. Ivan Muller                        Citroen                                  +9.181s
11. Hugo Valente                     Campos Chevrolet               +10.211s
12. Dusan Borkovic                Campos Chevrolet               +10.814s
13. Rene Munnich                  Munnich Chevrolet             +11.711s
14. James Thompson            Lada                                        +13.365s
15. Mehdi Bennani                 Proteam Honda                   +14.136s
16. Petr Fulin                          Campos SEAT                       +15.276s
17. Franz Engstler                  Engstler BMW                      +16.993s
18. Pasquale Di Sabatino      Engstler BMW                     +53.718s
Abandonuri:
John Filippi         Campos SEAT         7 laps

Sursă imagine: FLICKR