Optimism Total la Lotus

Optimism Total la Lotus

După un start de sezon nu tocmai reușit, cu zero puncte înaintea Marelui Premiu al Spaniei, Romain Grosjean se declară foarte mulțumit de update-urile folosite în Catalunya. Pilotul francez a reușit să obțină primele puncte pentru echipa sa în acest sezon, clasându-se pe locul 8 (calificat pe 5).

De asemenea, Grosjean a fost foarte muțumit de noul carburant: „Total a făcut o treabă foarte bună, fiind a 3-a compoziție de combustibil, diferit, pe care o primim, ceea ce ne ajută foarte mult în privința mapării motorului. O mapare bună a motorului conferă mai multă putere dar și alte beneficii.

Francezul a spus că au fost updatate mai multe părți ale monopostului și este încrezător că această „politică” va continua, declarând: „Cred că s-a lucrat câte puțin la fiecare parte. Tehnicienii s-au străduit să înțelegă mașina, au lucrat foarte mult atât la șasiu cât și la motor. A fost îmbunătățită stabilitatea vehiculului, aerodinamica, suspensiile dar și aderența. Încă se lucrează și sunt sigur că vor mai veni și alte îmbunătățiri. A fost bine că am reușit să mă întorc în primii 5 în Spania și sper să păstrăm „ștacheta” la nivelul la care este acum.

Revenit în F1 în 2012, fiind atunci coechipierul lui Kimi Raikkonen, Romain a obținut primul podium în Marele Premiu al Bahrainului și a reușit cel mai rapid tur în Spania, în același an. În sezonul 2013 a reușit să urce pe podium de 6 ori.

Sursa: ESPN.CO.UK