Adrian Newey și Jean-Jacques His, curtați de Ferrari

Adrian Newey și Jean-Jacques His, curtați de Ferrari

Di Montezemolo și Scuderia Ferrari îl doresc cu insistență pe Adrian Newey. Italianul a sugerat că va crește bugetul echipei cu scopul de a-i prinde din urmă pe cei de la Mercedes, echipă ce pare de neoprit sezonul acesta. Prima mutare importantă ar fi de a-l „fura” pe inginerul britanic de la actuala sa echipă, Red Bull.

Din punct de vedere financiar cei de la Ferrari își pot permite ademenirea celui mai bine plătit inginer din Formula 1. Un raport din prestigiosul Financial Times dezvăluie că Ferrari a înregistrat anul trecut un profit net de până la 246 mil. euro și chiar dacă politica firmei este ca prioritatea să fie îndreptată către mașinile de stradă Ferrari, di Montezemolo este citat de La Gazzetta dello Sport spunând despre Formula 1 că „este o provocare ce necesită investiții economice substanțiale dar scopul este să reducem diferența dintre noi și opoziție.

Ziarul El Mundo Deportivo ne-a dezvăluit că o altă țintă a căluțului cabrat este Jean-Jacques His, un expert în ingineria motoarelor, cel care a condus efortul tehnic făcut de Renault într-o perioadă de maximă dominanță din istoria sportului: era Williams. Acesta a părăsit marca franceză la mijlocul anului 2003 și s-a alăturat companiei soră a Ferrari, Maserati.
Revenind la Adrian Newey, tot ce avem până în momentul de față sunt simple speculații, nimic oficial.

Christian Horner a dezvăluit că această „curtare” a altor echipe pentru Adrian este la ordinea zilei. În fiecare an, echipe precum Ferrari încearcă să-l convingă pe britanic să părăsească echipa austriacă și să semneze cu ei. Ce-i drept, o colaborare între un expert în motoare precum Jean-Jacques și colosul Newey pare a fi pasul în direcția bună pentru Ferrari. Degeaba ai banii necesari dacă nu-i investești cum trebuie. Iar Ferrari trebuie să investească în minți briliante și ingineri de top dacă speră să reducă deficitul dintre ei și cei de la Mercedes.

Pentru binele sportului, nu ar fi rău ca Adrian să facă acest pas către Maranello. Din 2007-2008 încoace, echipa italiană este pe o pantă descendentă când vine vorba de performanță. Iar când o echipă atât de prestigioasă și puternică financiar nu produce rezultatele cuvenite, inevitabil imaginea sportului scade și ea.

Sursă imagine: turkiyef1