Grand Prix de Monaco – o nouă provocare

Grand Prix de Monaco – o nouă provocare

Fostul pilot Ferrari, actualmente component al echipei Williams, Felipe Massa, consideră Marele Premiu al statului Monaco cea mai dificilă cursă a sezonului.

Massa, care a reușit pole-ul în 2008 pe acest circuit, a declarat că abordarea cursei cu o apăsare aerodinamică scăzută și tracțiunea motorului setată la un nivel ridicat vor transforma această etapă într-o adevarată provocare pentru piloți. „Cuplul pe care îl dezvoltă noile motoare este mult mai puternic decât cel de anul trecut. Aderența pneurilor nu este la un nivel foarte bun, astfel încât Monaco este o cursă unde te vei putea ciocni foarte ușor,” a spus acesta.

Tehnicianul celor de la Williams, Rob Smedley, este de părere că totul ține de strategie, de felul în care fiecare își va conserva pneurile.

Întrebat de cei de la Autosport.com ce părere are despre cursa de duminică, pilotul mexican Sergio Perez (Sahara Force India) a dat de înțeles că va fi o cursă foarte strânsă. „Va fi o întrecere foarte interesantă, veți vedea mulți piloți care vor forța limitele.” 

Fiind unul din cele mai spectaculoase circuite stradale din Marele Circ, de altfel considerat „perla” Grand Prix-urilor de F1, circuitul din Monte Carlo reușește să impresioneze atât prin peisaj, cât și prin felul în care este conceput. Fiind foarte virajat, acesta oferă pasionaților de motorsport o adevărată splendoare. Pentru piloți, însă, este o mare provocare, nu de puține ori fiind gazda unor incidente grave, dintre care îl amintim pe cel al lui Sergio Perez din calificările sezonului 2011.

Cu un traseu extrem de virajat, pe care vor fi monoposturi cu motorizare nouă și alte update-uri conduse de piloți extrem de încrezători, Marele Premiu al statului Monaco se anunță deosebit de interesant și spectaculos.

sursa:  www.autosport.com