Formula 1: Mercedes prelungește contractul lui Rosberg

Formula 1: Mercedes prelungește contractul lui Rosberg

Este speculat faptul că Nico Rosberg și-a prelungit contractul cu echipa Mercedes, în urma unei declarații a unui purtător de cuvânt a acesteia. „Avem o relație pe termen lung cu ambii noștri piloți,” a spus reprezentantul grupării germane.

Astfel, este de așteptat ca Rosberg să facă pereche cu Lewis Hamilton cel puțin până la finalul anului 2015, când contractul britanicului va expira.

Actualul contract al lui Rosberg va expira la sfârșitul sezonului viitor, iar semnarea unui nou parteneriat l-ar ține pe pilotul în vârstă de 28 de ani la echipă încă doi ani, punând capăt speculațiilor cum că Fernando Alonso este pregătit să ajungă la echipa lui Toto Wolff și Paddy Lowe.

Într-o vizită recentă la o fabrică Mercedes din Spania, patronul companiei-mamă Daimler, Dieter Zetsche, a spus despre Alonso că este „probabil cel mai bun pilot de pe grila Formulei 1,” întărind zvonurile cum că spaniolul e pe cale să părăsească Ferrari.

Rosberg se află pe locul secund al clasamentului mondial al piloților înaintea cursei programate la Monaco în acest weekend, având trei puncte mai puțin decât coechipierul său. Germanul a obținut o victorie și s-a clasat de patru ori pe locul secund în acest sezon.

 

Sursă foto: twitter.com