WSR Monaco: Nato la prima victorie în Principatul DAMS

WSR Monaco: Nato la prima victorie în Principatul DAMS

Dacă mai era nevoie de o dovadă că DAMS a găsit reglajele perfecte pentru traseul stradal monegasc, aceasta a venit prin victoria pilotului secund Norman Nato în Seria Mondială Renault, cu doar câteva ore înainte de proba regină.

Liderul clasamentului general, Carlos Sainz Jr, a primit o penalizare de două locuri pentru blocarea lui Pierre Gasly în ședința de calificări, pierzând astfel poziția a doua pe grilă. Astfel, în urma polemanului Nato se aliniau Jaafar și Sorensen. Cursa de 40 de minute nu avea niciun pitstop obligatoriu, fiind un sprint similar alergării din seria GP2, motiv pentru care momentul startului era capital.

Fapt dovedit după consumarea a 30 de tururi: ordinea din Sainte Devote s-a păstrat până la final, singurele evenimente de la start fiind rocada Sorensen-Jaafar și blocajul pe grilă al lui Sirotkin. Sainz a petrecut o zi frustrantă în spatele lui Jaafar, fiind adesea în atenția promițătorului debutant Oliver Rowland, care a obținut o nouă clasare solidă pe locul al cincilea.

Nato a afirmat la finele calificărilor că a făcut deja 50% din treabă. După un start bun, doar eventualele neutralizări îl mai îngrijorau pe francezul care nu reușise până acum vreo clasare mai sus de locul al cincilea. Norman n-a făcut nicio greșeală, aceeași maturitate și precauție caracterizând întregul pluton. Cursa a fost monotonă pentru spectatori și liniștită pentru Bernd Maylander, al cărui Safety Car nu a fost solicitat să intervină.

După victoria secundului Richelmi de ieri, astăzi se impune pilotul secund din Formula Renault 3,5, iar DAMS are un weekend perfect, cu victorii pe linie în ambele formule inferioare și poziția fruntașă în clasamentele generale.

Sursa: worldseriesbyrenault.com