Prima etapă din Campionatul Național Viteză pe Circuit al FRK

Prima etapă din Campionatul Național Viteză pe Circuit al FRK

Într-o zi însorită, larma provocată de joaca copiilor îți trimite gândurile spre un parc sau o zonă de agrement. Doar echipamentul sportiv, căștile, mănușile, combinezoanele și karturile aliniate îți aduc aminte de cursa ce se va desfășura.

Vântul poartă printre firele de păr zglobii timbrul motoarelor. De la trotinetă la karting. De la cărțile de colorat la cadrul propulsat de motor. Joaca s-a terminat. Privirea zglobie se transformă în concentrare. Karturile sunt aliniate din mers. Tinerii piloți sunt atenți la drapelele arbitrilor, la culoarea semaforului. Ready! Steady! Go!

Cei mai tineri concurenti au luat startul. Aproape nu-i observi în kart. Sunt piloții de la categoria Promo BB, cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani. Trupurile lor firave parcă se pierd în kart. Iar dacă drapelul în pătrățele nu ar flutura în fața lor, probabil acești copii ar continua să parcurgă tur după tur până la terminarea combustibilului.

 

Așa a început prima manșă din cadrul primei etape a Campionatului Național de Karting Viteză pe Circuit organizat de Federația Română de Karting  la Targu Secuiesc în acest weekend (24 – 25 mai).

Temperatura de 29 de grade Celsius nu a diminuat cu nimic un concurs în care monotonia repetivității poate deveni fatală pentru un concurent fără o condiție fizică bună.

Am asistat la dueluri de excepție care mi-au adus aminte de ce m-am îndragostit în anii ’70 de Formula 1. Am urmărit cum startul a fost reluat dupa o penalizare acordată unui concurent. Am văzut cum au fost sancționați piloții care au folosit un limbaj necorespunzător. Am asistat la o competiție organizată profesionist, cu pasiune și dăruire.

Iată clasamentul primei etape a Campionatului Național de Karting FRK 2014:

Categoria Promo BB

1. Vladareanu Rares – BRT

2. Enache Eric – Tomis Kart

3. Simionescu Mario – Tomis Kart

Categoria Pufo

1.  Iancu Alexandru – REAL Racing

2. Matia Curuia – JMS Performance

3. Ceanga Vlad – REAL Racing

Categoria Mini

1.  Schelltt Kristhorfer – REAL Racing

2. Andrei Ponta – REAL Racing

3. Andrei Margarit – REAL Racing

Categoria KFJ

1. Vajda Andrei – GO KART TEAM

2. Daniel Vasile – BRT

3. Nicholas Pascu – CSSK

Categoria KZ2

1. Stefan Mihnea – JMS Performance

2. Aldrin Opran – JMS Performance

3. Stefan Viktor – CSSK

Următoarea etapă se va desfăşura la Bacău (21 – 22 iunie).

Credit foto: Dan STRAUTI