Formula 1: Vettel trădat de monopost

Formula 1: Vettel trădat de monopost

Sebastian Vettel a fost nevoit să abandoneze încă din turul 5 la Monaco, după o problemă la sistemul turbo, permițându-le astfel rivalilor să se distanțeze în clasamentul general.

Campionul en-titre din Formula 1, Sebastian Vettel, a fost lovit de ghinion în cursa de pe malul Mediteranei, o problemă tehnică destul de serioasă forțându-l să abandoneze după doar 5 tururi. Deși promitea mult la începutul cursei, plecând de pe locul 4, germanul a fost trădat de mașină.

Din declarațiile lui Christian Horner reiese că problema ar fi apărut încă din momentul în care cursa era sub safety car: „Vettel a avut un start bun. Apoi, cu un tur înainte de restart [mașina] literlamente a cedat. Am crezut că putem remedia problema însă defecțiunea era de natură mecanică”. Șeful de la Red Bull a mai explicat că urmează să aibă o discuție cu cei de la Renault, într-un efort de a descoperi originea problemei.

Din monopost, problema s-a văzut cu totul altfel, pe lângă necazul cauzat de turbină intervenind și un „rateu” al cutiei de viteze, întâmplări ce l-au făcut pe german să nu se simtă prea bine: „M-am simțit oarecum neajutorat acolo. Am cerut câteva sfaturi despre ce aș putea face dar în situația aceea nu se mai putea face nimic. E dezarmant, am început bine, însă am pierdut turbina și astfel a trebuit să abandonez,” a declarat Vettel pentru espn.go.com.

Analizând la o primă vedere cursele acestui sezon, impresia generală este aceea că Red Bull Racing are serioase probleme la capitolul mecanică, atât Vettel cât și Ricciardo confruntându-se des cu probleme de acest fel, Marele Premiu al Australiei fiind unul din exemple. În lumina ultimelor evoluții, Vettel pare a fi doar o umbră a celui care a fost sezoane la rând campion mondial, în prezent ocupând doar locul 6 în clasamentul piloților.

 

sursa foto: flickr.com