6 pole-uri din 6 pentru fenomenalul Marquez

6 pole-uri din 6 pentru fenomenalul Marquez

Marc Marquez va pleca din poziția fruntașă pentru a șasea oară în acest sezon, urmat de Andrea Iannone și Jorge Lorenzo. Spaniolul este marele favorit la Mugello, în dauna Doctorului Rossi, căruia i-a lipsit strălucirea în sesiunea de calificări chiar înaintea celei de-a 300-a curse din palmares.

Weekend-ul de la Mugello a continuat să ofere spectacolul scontat și astăzi, în ziua calificărilor. După o zi de vineri destul de imprevizibilă, cu condiții meteo mixte, astăzi am avut de-a face cu stabilitate atmosferică, calificările desfășurându-se după un program neafectat de ploaie.

Moto 3

La clasa mezină, Alex Rins a confirmat ziua foarte bună de vineri și a reușit să obțină primul loc cu un timp de 1:56.999, fiind urmat de liderul campionatului, australianul Jack Miller cu 1:57.264 și cehul Jakub Kornfeil cu 1:57.326. Topul primilor cinci clasați a fost completat de pilotul aflat sub aripa lui Valentino Rossi, conaționalul său Romano Fenati, cu un timp de 1:57.435 și pe locul cinci, Alexis Masbou care a oprit cronometrul la 1:57.580.

Moto 2

La clasa intermediară, sesiunea de calificări a fost condusă fără prea mari emoții de spaniolul Esteve Rabat, actualul lider al campionatului, care a oprit cronometrul la 1:52.718 fiind urmat în continuare de Sam Lowes, care continuă forma bună de moment. Britanicul a realizat cel mai rapid tur personal în 1:52.901. Pe locul al treilea și al patrulea au venit doi teutoni, Sandro Cortese și Jonas Folger, cei doi germani fiind cronometrați în 1:52.915 (Cortese) și 1:53.008 (Folger). Topul primilor cinci a fost încheiat de elvețianul Dominique Aegerter cu un excelent rezultat de 1:53.093 , situându-se la o distanță foarte mică de deținătorul pole-ului, spaniolul Rabat.

Moto GP

Dacă la clasele inferioare nu am avut parte de schimbări neașteptate, la clasa regină au apărut surprizele prin evoluții contradictorii, necorespunzătoare cu așteptările. Pole man-ul a fost același Marc Marquez (Honda) care reușește să obțină al șaselea pole position din tot atâtea posibile. Timpul său a fost 1:47.270, fiind urmat în prima linie de italianul Andrea Iannone, care sub auspiciile propriului public și al excelentul pachet tehnic oferit de Ducati a oprit cronometrul la 1:47.450. Iannone a profitat de pneurile extra soft oferite la clasa Open. Pe 3 a venit Jorge Lorenzo, surprinzător de bine în comparație cu coechipierul său de la Yamaha de uzină, mult mai titratul Valentino Rossi, care a avut o sesiune de calificări de-a dreptul dezolantă. Jorge Lorenzo și-a obținut locul pe prima linie după un timp de 1:47.521, fiind imediat urmat în a doua linie de Dani Pedrosa, Pol Espargaro și Cal Crutchlow, aflat la probabil cea mai bună evoluție de la mutarea la gruparea italiană Ducati.

Câștigător în șapte ocazii consecutive, între 2002 și 2008, Valentino Rossi a avut o sesiune de calificări ștearsă, obținând doar poziția a 10-a pentru cursa de mâine, oprind cronometrul la 1:47.791 – la 0.521 de campionul mondial en-titre. De remarcat e că la clasa mare, distanța dintre locul 1 și locul 12 ocupat de Aleix Espargaro e de doar 0.948, diferențele nefiind așa de mari precum eram obișnuiți cu alte ocazii.

6 din 6 pentru Marquez în calificări și tânărul campion e marele favorit pentru cursa de mâine. Lorenzo sau Iannone ar putea să îi pună probleme la start iar Rossi va fi motivat să își aducă fanii în extaz cu o evoluție electrizantă ca în vremurile sale bune. Dar concluzia cursei o vom trage abia mâine, după ce gladiatorii pe două roți vor încerca să cucerească Mugello pentru un strop de glorie.

Rezultate complete: MotoGP.com

Sursă imagine: motogp.com