WSR Spa: Sainz Jr. dominator absolut

WSR Spa: Sainz Jr. dominator absolut

După deziluzia de la Monaco, tânărul Sainz a venit în Belgia dornic să reînnoade seria succeselor și i-a lăsat pe ceilalți să se bată doar pentru firimituri, acontându-și două pole-uri și două victorii lejere.

Privind clasamentele, cel mai aproape de spaniol în weekendul de la Spa-Francorchamps a fost Pierre Gasly, colegul său din programul Red Bull. Acesta a venit pe locul secund în prima cursă, iar în a doua alergare a încheiat al patrulea. Învingătorul de la Monaco, Norman Nato, nu a putut urca mai sus de locul al cincilea în ambele curse, risipind astfel iluzia echilibrului în cadrul team-ului francez DAMS.

Debutantul britanic Oliver Rowland a avut parte de o primă cursă de uitat, dar a ajuns pe podium în cursa a doua, moștenind poziția a treia în urma penalizării lui Richie Stanaway, care a făcut o cursă foarte bună, înlocuindu-i pe accidentatul Vaxiviere. Neozeelandezul nu a avut nicio vină pentru penalizarea de 20 de secunde, primită pentru efectuarea opririi la boxe în afara intervalului de timp prevîzut în regulament.

Echipa Strakka are de ce să fie mulțumită, după deziluzia proiectului de la Le Mans: Will Stevens (P2, P6) și Mathias Laine (P7, P4) au evitat capcanele traseului belgian și au punctat solid. La polul opus, Zoel Amberg și Roman Mavlanov s-au chinuit la Spa. Însă cel mai afectat după acest sfârșit de săptămână trebuie să fie Serghei Sirotkin, care a parcurs doar câteva zeci de metri în prima cursă, fiind ulterior constrâns la un abandon tehnic și în cea de-a doua alergare.

Carlos Sainz mărșăluiește înspre titlul categoriei, cu un avans de 43 de puncte în fața revelației Pierre Gasly.

După absența de la Monaco, tinerii din Formula Renault 2.0 au revenit la Spa, cu protejatul McLaren Nyck de Vries (Koiranen) în mare formă în calificări. Olandezul a bătut și recordul traseului, însă cursele au fost adjudecate de echipierii Prema, Olsen și Bonifacio. Cei trei piloți au monopolizat ambele podiumuri, anunțând clar cine sunt pretendenții la titlu anul acesta.

În weekendul belgian a mai avut loc o etapă din Formula Renault 1.6 NEC, dar și o demonstrație Red Bull cu Jean-Eric Vergne la volan.

sursa imagini: flickr