Tech Corner: Un nou fuel-flow sensor

Tech Corner: Un nou fuel-flow sensor

După problemele apărute la începutul sezonului 2014 cu debitmetrul agreat de FIA, în special la monoposturile Red Bull, se pare că în scurt timp furnizorul oficial al acestui echipament va fi schimbat.

gill sensor gillsensor.com
Gill Fuel Flow Meter – gillsensor.com

Gill Sensors a propus pentru un sezonul 2014 un debitmetru ultrasonic clasic. FIA a omologat aceste debitmetre, dar primele curse au arătat că de multe ori ele nu sunt chiar precise, echipele fiind nevoite de multe ori să reducă ritmul de cursă pentru ca datele oferite de monopost să fie în concordanță cu datele calculate de FIA. Evident, multe echipe s-au plâns, iar FIA s-ar putea sa schimbe furnizorul oficial.

Conform Racecar-Engineering, o nouă companie, Sentronics, lucreaza la un nou debitmetru. Aceasta, împreună cu o altă companie, Hyspeed, care a lucrat cu cei de la Gill la actualul debitmetru și care a terminat colaborarea cu ei anul trecut, a dezvoltat un nou debitmetru ultrasonic care foloseste principiul tehnicii de difracție a timpilor de zbor. Principiul de funcționare este diferit, iar acuratețea este mărită. În plus, noul debitmetru denumit Flowsonic este mult mai ușor, cântărind doar 250 de grame, jumătate din greutatea maximă admisă de FIA, conform aceleași surse.