Honda îi vrea pe Vettel, Newey şi Horner

Honda îi vrea pe Vettel, Newey şi Horner

Ca şi la prima participare doar ca motorist în F1, la mijlocul anilor ’80, Honda nu se joacă de-a motorsportul. Constructorul japonez va motoriza din 2015 în exclusivitate monoposturile McLaren şi deja se gândeşte la recrutări serioase. Potrivit autoritarului site italian Omnicorse, în vizorul japonezilor se află tripleta de succes de la Red Bull: Sebastian Vettel, Adrian Newey şi Christian Horner.

Există o structură clară în schema de organizare a team-ului. Tim Goss şi Matt Morris se ocupă de viitorul MP4-30, în timp ce unei echipe mixte de ingineri McLaren şi Honda li s-a rezervat un spaţiu special în centrul tehnologic de la Woking unde se vor dezvolta şi testa power-unit-urile ce vor fi construite în noua uzină Honda de la Sakura. Omnicorse speculează că aducerea lui Peter Podromou, al cărui rol nu e clar delimitat, este de fapt doar un pas până la sosirea gurului Newey, în timp ce Vettel e văzut ca un înlocuitor pentru Button.

Adrian Newey, cel mai strălucit designer de la Colin Chapman încoace, a mai lucrat pentru echipa lui Ron Dennis de la finele lui 1997 până în 2005, maşinile concepute de el câştigând două titluri mondiale consecutive la piloţi prin Mika Hakkinen în 1998 şi 1999. Ținând cont de faptul că nicăieri în cariera sa nu i s-a oferit o libertate de mişcare mai mare şi niciodată nu a avut o legătură atât de puternică cu un manager, precum în cazul lui Christian Horner, acesta ar urma să-l înlocuiască pe Eric Boullier de care multă lume nu e mulţumită.

Şi la final încă o speculaţie, cu specific peninsular: Ferrari l-ar oferta la rândul lor pe Newey, oferindu-i un salariu anual de 28 de milioane de euro. În urmă cu un deceniu şi jumătate era o butadă celebră în paddock: „You don’t need a Schuey when you have a Newey.” Valabilitatea ei e intactă şi azi.

Sursă imagine: skysports.com