Juniorii NRA au strălucit la Danube Delta Rally

Juniorii NRA au strălucit la Danube Delta Rally

Juniorii Napoca Rally Academy au strălucit în Danube Delta Rally, etapa a treia din Campionatul Național de Raliuri. Simone Tempestini a terminat raliul pe locul 2, la doar două secunde în spatele învingătorului, iar Florin Tincescu s-a impus la clasa mașinilor cu tractiune pe două roți. 

Juniorii Napoca Rally Academy, Simone Tempestini și Florin Tincescu au avut un weekend excelent în Danube Delta Rally, etapa a treia din Campionatul Național de Raliuri, și și-au atins toate obiectivele propuse.

Simone Tempestini și Dorin Pulpea, pe un Peugeot 207 S2000, au început mai prudent etapa de la Tulcea, și după prima buclă de vineri se aflau pe locul 4 în clasamentul general.

„A plouat mult și este foarte alunecos. Nu am mai mers în aceste condiții cu noua mașină și nu am vrut să fac nicio greșeală.”

Simone Tempestini, în parcul de service

Juniorul Napoca Rally Academy a crescut ritmul, a câștigat două probe speciale și a terminat prima zi pe locul secund, chiar dacă a primit și o penalizare de un minut pentru intrare în avans la punctul de control de după super specială.

„A fost o zi frumoasă în care am crescut ritmul progresiv. Sunt foarte mulțumit de modul în care am evoluat pe probe. Am facut o greșeală, dar asta se poate întampla oricând. Important este acum ritmul nostru pe probe.”

Simone Tempestini, la finalul zilei de vineri

Ziua a doua a fost una extrem de spectaculoasă. Simone Tempestini și Dorin Pulpea au început cu o victorie pe prima specială a zilei și au mai câștigat încă două până la finalul zilei. Profitând de problemele lui Francois Delecour, Simone Tempestini s-a apropiat la 36.5 secunde de adversarul său, și după victoria de pe ultima specială a terminat raliul la doar două secunde în spatele francezului.

„A fost o experiență frumoasă și o luptă interesantă. Sunt mulțumit de progresul făcut și vreau să păstrăm același ritm și la raliurile de asfalt.”

Simone Tempestini

Venit după trei raliuri în care nu a reușit să obțină puncte din cauza problemelor tehnice, echipajul Florin Tincescu/Iulian Nicolaescu și-a continuat acomodarea cu noua mașină, Citroen C2 R2 Max, pentru următoarele etape din Campionatul European de Raliuri. Cu un parcurs fără greșeală și cu două victorii de probă specială, cei doi au câștigat lupta la categoria două roți motrice.

„A fost un raliu perfect pentru noi, în care nu am avut nicio problemă. Am crescut ritmul de la o probă la alta, iar cele două probe câștigate mi-au confirmat progresele făcute cu noua mașină. Sunt foarte mulțumit și aștept acum cu nerăbdare următoarea etapă din Junior ERC.”

Florin Tincescu

Bogdan Marișca și Marc Banca au terminat în puncte primul raliu cu modelul Skoda Fabia S2000 și și-au atins și ei obiectivul fixat pentru etapa de la Tulcea. Cei doi au fost pe locul 7 la general după prima zi, iar la finalul zilei a doua au urcat până pe locul 5.

„A fost un raliu frumos în care mi-am îndeplinit un vis. Totul s-a petrecut foarte repede și din păcate nu am avut timp să și testăm înaintea acestei etape. Ne-am acomodat cu mașina, știu unde și ce am greșit, dar știu și care sunt lucrurile bune. Acum suntem mult mai bine pregătiți pentru următoarea etapă și de abia aștept să concurăm cu modelul Skoda Fabia S2000 în fața proprilor suporteri la Transilvania Rally.”

Bogdan Marișca.

Marco Tempestini și Lucio Baggio au avut o evoluție bună în prima zi și se aflau pe locul 3 în clasamentul general.

„A fost o zi marcată de ploaie. Am fost printre echipajele care au prins ploaie torențială pe probe și suprafața a fost foarte alunecoasă. Totuși sunt mulțumit că suntem pe podium în familie.”

Marco Tempestini, la finalul primei zile din Danube Delta Rally.

Echipajul NRA a început ziua a doua în forță, dar Marco Tempestini a făcut o greșeală și a ieșit ușor în decor.

„Atunci când mergi la limită pot să apară și greșelile. Am frânat puțin prea târziu într-un viraj și am ieșit în decor. Mașina nu a pățit absolut nimic, dar nu am mai putut pleca de acolo. Sunt însă foarte bucuros după evoluția juniorilor NRA și încet, încet,  programul echipei noastre a de investi în tinerii noștri piloți dă rezultate. Și pentru mine acesta este cel mai important lucru acum”

Marco Tempestini.

Următoarea provocare pentru Napoca Rally Academy este Transilvania Rally, programat în perioada 20 – 21 iunie, cursa de casă a echipei din Cluj.