Mugello: Who’s hot/who’s not

Mugello: Who’s hot/who’s not

După o etapă foarte spectaculoasă precum cea din weekend-ul trecut de la Mugello, a venit momentul despicării firului în patru pentru a vedea cine a impresionat pozitiv și cine a deziluzionat în Italia.

MOTO 3

WHO’S HOT

Romano Fenati

Cu o cursă tactică ireproșabilă, Romano Fenati își merită locul în rândul celor care au impresionat. O victorie venită la ultima suflare a cursei și un loc un galeria selectă a italienilor care câștigă în fața propriilor tifosi. Ce poate fi mai frumos de atât?

Enea Bastianini

Deși nu a încheiat cursa, tânărul Bastianini a impresionat asistența prin tenacitatea de care a dat dovadă. E primul mare semn că ascunde un potențial uriaș și va fi un nume de reținut pentru viitor. A plecat de pe 16 pentru ca la un moment dat să conducă ostilitățile cavalcadei de la Mugello. Din păcate, o victimă inocentă în ultimul tur.

WHO’S NOT

Jack Miller

După un start incredibil de sezon, Jack Miller venea la Mugello cu o încredere extraordinară. Povestea a fost însă cu totul alta, iar în cursă australianul nu prea a arătat forma și potențialul de care dă dovadă. Poate e doar un incident menit să-l readucă cu picioarele pe pământ.

Niccolo Antonelli

Cu un background italienesc 100%, cu o cursă de casă aflată la discreția sa, Antonelli era așteptat să facă o cursă mare în fața propriilor tifosi, însă italianul a clacat  și l-a scos din cursă și pe Jakub Kornfeil cu o manevră kamikaze. Niccolo,data viitoare!

 

MOTO 2

WHO’S HOT

Esteve Rabat

Cu o siguranță din ce în ce mai debordantă în puterile sale, spaniolul Esteve Rabat arată că încet, dar sigur, devine omul cu șansele cele mai mari de a obține laurii gloriei la clasa intermediară. Cu o abordare clinică, sângeros de rece, Rabat și-a arestat în contul său o nouă victorie care îi betonează postura de lider în clasamentul mondial. Să vedem, e Tito the next big thing în motociclismul spaniol?

Luis Salom

După șocul pierderii titlului la categoria mezină în 2013, Luis Salom pare să-și revină cu pași tot mai evidenți la forma deja consacrată.Cu o cursă frumoasă, disciplinată și cu stilul său deja binecunoscut, spaniolul a reușit cea mai bună performanță de la urcarea în categorie. Dar, oare poate face mai mult de atât?

WHO’S NOT

Mika Kallio

Cu așteptări mari înaintea etapei de la Mugello, finlandezul aflat în lupta pentru coroana clasei intermediare nu a reușit să-i țină piept, cel puțin aici la Mugello, rivalului său direct, spaniolul Esteve Rabat. Kallio termină cursa doar pe 6, permițându-i spaniolului să se distanțeze în lupta pentru titlul mondial.

Maverick Vinales

Văzut ca principal pretendent la titlul mondial în pre-sezon, Vinales a dezamăgit încă o dată la Mugello. Cu nici măcar o victorie de când a urcat în categorie, campionul mondial en-titre al clasei mezine a încheiat pe un dezolant loc 9, la ani lumină în urma compatriotului său, Esteve Rabat.Va reuși Vinales să treacă peste tracul trecerii de la o clasă la alta sau va continua să se afunde în rezultate contradictorii?

MOTO GP

WHO’S HOT

Marc Marquez

Tânăra senzație spaniolă, campionul mondial en-titre al clasei regină, Marc Marquez, a reușit din nou să se impună. Până aici, nimic surprinzător. Cursa de duminică i-a oferit probabil cel mai dur challenge pentru seria sa invincibilă din 2014, ultimele 7 tururi fiind dovada vie al acestui fapt. După o bătălie electrizantă cu Jorge Lorenzo, Marquez riscă totul la intrarea în ultimul tur și face manevra câștigătoare. Ne întrebăm cu toții, cine și când va reuși să-l doboare pe Marquez de pe soclul pe care deja îl tot arestează de câtva timp?

Jorge Lorenzo

După un debut modest de sezon, zvonurile despre colaborarea Jorge Lorenzo-Yamaha au continuat să curgă și la Mugello. Cu un spirit războinic rănit, Jorge Lorenzo le-a dat peste nas tuturor, făcând o cursă excepțională, ultimele 7 tururi fiind demne de povestit peste ani și ani nepoților. Deși părea desprins în câștigător, Jorge Lorenzo s-a văzut nevoit să se mulțumească cu locul al doilea, dar cu un boost al încrederii în sine enorm. Riderul ce amintește prin stilul său ermetic de legendarul australian Mick Doohan, a reușit să recâștige inimile fanilor, dar oare va continua seria bună pentru el sau acest rezultat e doar un foc de paie într-un sezon ce pare a fi unul de uitat

WHO’S NOT

Dani Pedrosa

Aflat tot mai mult în gura lumii în ultima vreme, Dani Pedrosa a reușit duminică să dezamăgească din nou, fiind pentru a nu știu câta oară în penumbra coechipierului său, Marc Marquez. Spaniolul a terminat pe locul al patrulea, cursa sa fiind mai degrabă una de rutină și modestă. Cu siguranță e doar o pasă mai proastă prin care trece Pedrosa, micuțul pilot spaniol cu alură de jocheu fiind cunoscut pentru revenirile sale miraculoase după tot felul de accidentări.

Cal Crutchlow

Cu spiritul britanic în piept și călare pe o bestie italiană, Cal Crutchlow, a deziluzionat din nou. După o performanță remarcabilă în calificări, unde a obținut locul 6, Crutchlow nu a confirmat rezultatul bun al calificărilor, secerându-l pe germanul Stefan Bradl într-o manevră demnă de artele marțiale. Va reuși Crutchlow să treacă peste debutul dezolant cu Ducati sau va îngroșa lista celor care și-au îngropat definitiv cariera la Ducati?

Sursa imagini: Flickr