FIA a acceptat echipa românească în F1

FIA a acceptat echipa românească în F1

FIA și-a dat acceptul, în final, pentru intrarea în Formula 1 a primei echipe românești. Sub numele de Forza Rossa, echipa va fi condusă de Colin Kolles, team manager ce a mai lucrat în trecut cu echipe precum Force India sau Hispania Racing, sediul urmând a se stabili lângă Munchen. Monopostul va avea motorizare Renault.

Ultimele informații pe această temă au venit în 11 aprilie, când Consiliul Mondial pentru Motorsport a prezentat raportul privind FRR (Forza Rossa). Omul din față al proiectului este Ion Bazac, un medic român de 45 de ani, care este de asemenea președintele unui consorțiu de investitori privați al căror scop este de a promova interesele României, existând în acest sens și sprijinul guvernului.

Viitorul arată foarte promițător pentru pasionații de motorsport din România. Încet dar sigur se conturează un precedent extraordinar pentru țara noastră, prezența României într-o competiție de talia Campionatului Mondial de Formula 1 fiind o reușită ce mai mult ca sigur se va înrădăcina în conștiința noastră. Există demersuri serioase în acest sens, de altfel ministrul Tineretului și Sportului a avut în urmă cu ceva timp o întâlnire cu reprezentanții FIA. Cu aceste date, ne permitem să visăm ca în cel mai scurt timp tricolorul să apară pe grila de start și de ce nu, chiar pe podium.

sursa: www.adamcooperf1.com

sursa foto: 0-100.ro